България високо цени готовността на Международния олимпийски комитет да подкрепи

...
България високо цени готовността на Международния олимпийски комитет да подкрепи
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах в Лозана

България високо цени готовността на Международния олимпийски комитет да поддържа напъните и упоритостта на страната ни да провежда домакинство на Младежки зимни олимпийски игри. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с президента на МОК Томас Бах, която се организира в централата на организацията в Лозана, оповестиха от прессекретариата на президента.

По време на срещата от управлението на МОК обявиха подготвеност за подпомагане при правенето на пътна карта за издигането на кандидатурата на България, тъй че страната ни да покрие стандартите за осъществяване на спортното събитие в София.

„ България се гордее с традициите в зимните спортове и натрупа сериозен опит в организацията на интернационалните надпревари. Страната ни има и отлични естествени условия “, сподели президентът Румен Радев по време на срещата.

По думите на Томас Бах близостта на столицата до планината би улеснила доста организацията на събитието. Необходимо е да се направи оценка на оборудванията и инфраструктурата, нужни за провеждането на младежкия състезателен конгрес.

Държавният глава съобщи, че за България е мотив за горделивост, че е измежду 14-те страни, които през 1896 година вземат участие в Първите модерни Олимпийски игри в Атина.
По време на срещата си Румен Радев и Томас Бах означиха приноса на Олимпийското придвижване за одобряването на мира и разбирателството сред хората. В срещата през днешния ден участваха ръководителят на БОК Стефка Костадинова, както и Весела Лечева - член на комисията по публични въпроси и корпоративни връзки към МОК.

Томас Бах посрещна президента Радев в Олимпийския музей в Лозана. Експозицията наблюдава историята на Олимпийското придвижване от 1896 година до през днешния ден. В него са увековечени значими за международния спорт постижения, някои от които на български спортисти. Сред тях е поставеният връх от 209 см. от Стефка Костадинова в скока на височина, неосъществим и до през днешния ден. В музея е изложена и истинската летва, която Костадинова преодолява.

Президентът Румен Радев е на работно посещаване в Конфедерация Швейцария, където по-рано през днешния ден в Берн организира среща с президента Виола Амхерд.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР