Китайските електрически автомобили някога бяха до голяма степен синоним на

...
Китайските електрически автомобили някога бяха до голяма степен синоним на
Коментари Харесай

Как китайските производители на електромобили ще отговорят на високите мита в САЩ

Китайските електрически коли в миналото бяха значително синоним на дребни, евтини транспортни средства. Но през миналата година локалните производители на електрически автомобили започнаха да се препозиционират за премиум пазара.

Моментът на ново 100-процентово мито от Съединени американски щати върху вносните китайски електрически автомобили е неподходящ за тези компании, удряйки ги тъкмо когато започнаха да излизат световно със своите коли от висок клас.

Не всички компании ще бъдат еднообразно наранени от цените. В ниския клас електрическият хечбек BYD Seagull, да вземем за пример, с цена от към 9 600 $ в Китай, към момента ще се смята за конкурентен на множеството задгранични пазари даже след 100-процентово мито. По-малко за модели като Zeekr 009, електрическото многофункционално транспортно средство, започващо от $69 700. Някои производители може да решат, че разширението в Съединени американски щати не си коства спомагателните разноски. Други може да намерят заобиколни решения, като основат индустриални мощности в страни като...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР