Всяка подкрепа е много ценна за нас. Положихме големи усилия

...
Всяка подкрепа е много ценна за нас. Положихме големи усилия
Коментари Харесай

Деница Сачева в Перник: Асен Василев умишлено лъже за пенсиите

" Всяка поддръжка е доста скъпа за нас. Положихме огромни старания да не стигаме до избори и да продължим напред, само че не беше допустимо. Защото нямаше нито една мисъл за това, което ви вълнува, каквото е опазването на здравето, инфраструктурата. " Това съобщи Деница Сачева от ГЕРБ на предизборно заседание в Перник.

" Непрекъснато говорихме за службите, че цялата власт би трябвало да отиде при втория, а не при първия - спечелилия на изборите. А вие, хората, нито един път не получихте почитание от Политическа партия. Бяхме длъжни да прекратим тази серпантина и тези кавги. Ние трябваше да спрем тази съсипия за България ", сподели при започване на речта си Деница Сачева.

" И като споделих кавги, през днешния ден беше следващият фиктивен скандал. И още веднъж, несъмнено, на тематика пенсии. Знаете, че това е " обичаната " тематика на Асен Василев. Какво се случва? Всяка година, едновременно, администрацията на Национален осигурителен институт, въз основата за закона, предлага точния %, с който би трябвало да бъдат осъвременени пенсиите и надзорът на Национален осигурителен институт взима политическото решение за тва какъв да бъде този размер, който нормално е същият като този, който е гласуван от нас в Народното събрание ", изясни Сачева.

Сачева, която е ръководител на обществената комисия в Народното събрание и някогашен обществен министър, уточни, че през 2021 година да вземем за пример администрацията на Национален осигурителен институт предлага въз основата на закона и точните планове нарастването на пенсиите да е с 4,8%, а надзорът приема нарастването да е 5%.

" И това се случва по времето, когато Асен Василев е бил министър. Тоест, нищо изключително не се случва. Но в този момент Асен Василев взема решение, че би трябвало да направи фиктивен политически скандал, да приказват за това по какъв начин някой щял да открадне 100 милиона от пенсионерите. Как се крадат 100 милиона от пенсионерите съгласно вас? Как се прави? Ходи се пенсионер по пенсионер и се вземат пари? ", попита риторично Сачева.

" Кога бюджетът на Национален осигурителен институт е отивал в държавния бюджет, та оттова да отива към компании? Кога се е случвало това? През последните 30 година такова нещо в никакъв случай не се е случвало, тъй че това са следващите димки от страна на Асен Василев. Задал през днешния ден Василев въпрос по какъв начин Деница Сачева знае какво ще направи надзорът на Национален осигурителен институт. Ами деница Сачева е към момента настоящ ръководител на комисията по труда и обществената политика. Просто се обадих на обществения министър и той ме информари какво ще стане във вторник. Всеки депутат можеше да направи това и Асен Василев - също, само че той още веднъж избра съзнателно да излъже, тъй като счита, че една неистина може да хване дикиш още веднъж, само че това няма по какъв начин да се случи ", безапелационна бе Сачева.

" И аз желая да ви припомна, че точно Асен Василев беше индивидът, който беше срещу това бедните пенсионери да получат добавки за Великден. Знаете, че водихме борба с него в Народното събрание%, напомни Сачева.

Тя обърна внимание, че междинната работна заплата в Перник е по-ниска от междинната работна заплата в страната.

И добави по адрес на " Промяната ": " В нито един миг тези хора не мислеха за хората. "

 

" А когато аз бях министър, господин Борисов ми се обаждаше от всяка една среща. Не ни оставяше до момента в който не решим един или различен проблем! ", показа Деница Сачева.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР