Проучване установи, че повечето европейци биха искали някои от членовете

...
Проучване установи, че повечето европейци биха искали някои от членовете
Коментари Харесай

Повече от половината европейци желаят замяна на депутатите с изкуствен интелект



Проучване откри, че множеството европейци биха желали някои от членовете на Народното събрание в обособените страни да бъдат сменени от логаритми (от неестествен интелект).

Изследователи от Центъра за ръководство на смяната на частния испански университет IE University попитаха 2769 души от 11 страни по света по какъв начин биха се почувствали по отношение на понижаване на броя на депутатите от националните парламенти на техните страни, като тези места бъдат предоставени на Изкуствен разсъдък (ИИ или AI), който ще има достъп до техните данни.

Резултатите, оповестени в четвъртък, демонстрират, че макар ясните и явни ограничавания на ИИ, 51% от европейците споделят, че са за сходен ход.

Оскар Йонсон, научен шеф в Центъра за ръководство на смяната на  IE University и един от главните откриватели на отчета, сподели пред бизнес телевизия CNBC, че е налице " десетилетие на крах на вярата в демокрацията като форма на ръководство ".

Причините евентуално са свързани с нараснала политическа поляризация, филтърни балони и накъсване на информация, сподели той.

" Възприемането на всички е, че политиката се утежнява и явно се упрекват политици, тъй че мисля, че нашият отчет улавя общия дух ", сподели Йонсон. Той добави, че резултатите не са толкоз изненадващи, " като се има поради какъв брой хора познават своя народен представител, какъв брой хора имат връзка с неговия народен представител и какъв брой хора знаят какво прави техния народен представител ".

Проучването откри, че концепцията е изключително известна в Испания, където 66% от интервюираните хора я поддържат. В Италия пък 59% от респондентите бяха за тази концепция, а в Естония - 56%.

Не всички страни харесват концепцията за предаване на контрола на машини, които могат да бъдат хакнати или да работят по метод, по който хората не желаят от тях. Във Англия цели 69% от интервюираните бяха срещу концепцията, до момента в който 56% бяха срещу в Холандия и 54% в Германия.

Извън Европа, към 75% от интервюираните в Китай поддържаха концепцията парламентаристите да бъдат сменени с изкуствен интелект, до момента в който 60% от американските респонденти се опълчват на това.

Мненията също по този начин се разграничават фрапантно съгласно другите генерации, като се откри, че по-младите хора са доста по-отворени към сходна концепция. Над 60% от европейците на възраст 25-34 години и 56% от тези на възраст 34-44 години поддържаха концепцията, до момента в който болшинството от интервюираните над 55-годишна възраст не я считат за добра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР