Процесът по продажбата на футболния Челси на американския бизнесмен Тод

...
Процесът по продажбата на футболния Челси на американския бизнесмен Тод
Коментари Харесай

Край! Абрамович официално се прости с Челси

Процесът по продажбата на футболния Челси на американския предприемач Тод Бьоли и неговия капиталов консорциум е финализиран, оповестиха от лондонския клуб през днешния ден. Така Челси не принадлежи към този момент на съветския олигарх Роман Абрамович.

Стойността на договорката, която се движеше от три месеца насам, е 4,25 милиарда паунда или 5,38 милиарда евро, което прави Челси най-скъпо продадения състезателен клуб.

" Консорциумът, воден от Тод Бьоли, президент и общоприет шеф на " Елдридж ", и " Клирлейк Кепитал Груп " оповестиха през днешния ден, че промяната на собствеността на футболен клуб Челси е завършена ", написаха " сините " на уеб страницата си, съобщи БНР.

Консорциумът включва още швейцарския милиардер Хансйорг Вис и Марк Уолтър, който е сътрудник на Бьоли и с който си разделят собствеността на бейзболния клуб Лод Анджелис Доджърс.

Сделката получи зелена светлина преди няколко дни от Висшата лига, само че най-много от английското държавно управление.

" Съгласно изискванията на съглашението Бьоли и " Клирлейк " ще имат идентичен контрола върху управлението на клуба ", се споделя още в официалното съобщение.

Бизнесменът и капиталовият фонд се ангажираха да влагат близо 2 милиарда в инфраструктурата на клуба - най-много в модернизацията на стадион " Стамфорд Бридж ".

" За нас е чест да станем новите пазители на футболен клуб Челси. Ангажирани сме изцяло - 100 % - във всяка минута на всеки мач. Нашата визия като притежатели е ясна - желаеме да създадем почитателите горди ", декларира Тод Бьоли в официално съобщение.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР