Крал Чарлз III сякаш два пъти пренебрегна принц Хари в

...
Крал Чарлз III сякаш два пъти пренебрегна принц Хари в
Коментари Харесай

Пренебрежението на Чарлз към Хари може да се окаже скъпоструваща грешка

Крал Чарлз III като че ли два пъти подцени принц Хари в първия ден от визитата на най-малкия си наследник във Англия.

Херцогът на Съсекс е в Лондон, с цел да означи десетата годишнина на Invictus Games - шампионата за ранени военнослужещи, в това число посредством благодарствена работа в катедралата " Сейнт Пол " в сряда.

Часове откакто Хари дойде във вторник, неговият представител удостовери, че той няма да може да се срещне с краля заради графика на Чарлз и " други цели ".

A royal snub for Prince Harry? King Charles will make Prince William Colonel in Chief of the Duke's old regiment at a poignant joint ceremony next week
— Tatler (@Tatlermagazine)
В английските медии се бяха появили спекулации, че татко и наследник ще се видят, което би било позитивен знак за връзките им и в подтекста на това, че кралят към момента се възвръща от рак.

Говорител на херцога на Съсекс съобщи: " В отговор на многочислените запитвания и продължаващите спекулации дали херцогът ще се срещне с татко си, до момента в който е в Обединеното кралство тази седмица, за жалост това няма да бъде допустимо заради цялостната стратегия на Негово Величество.

" Херцогът, несъмнено, демонстрира схващане към дневника на татко си с задължения и разнообразни други цели и се надява скоро да се види с него. "

Часове по-късно разобличаване обаче Бъкингамският замък разгласи гала по връчване на оценката на принц Уилям, което в миналото щеше да бъде предопределено за Хари.

Множество аспекти на уговорката, който би трябвало да се състои в понеделник, наподобяват - без значение дали съзнателно или не - пригодени да натрият носа на Хари.

Принц Уилям ще бъде публично създаден в чин полковник на Военновъздушния корпус на армията, някогашния полк на принц Хари, в който той служи като втори пилот-стрелец на хеликоптер " Апачи " на фронтовата линия в Афганистан сред септември 2012 година и януари 2013 година

Кралят ще открие паметна плоча, отнасяща се до аероплан Apache AH Mk.1, взел участие в стълкновение в Афганистан през 2007 година, която е включена в галерия в Музея на военните полети.

King Charles' snub for Prince Harry may be costly error. Turning down the meeting plus giving William an honor that would have been Harry's just days later looks a little bit like going after Harry on his strongest subject - his war record.
— Jack Royston (@Jack_Royston)
Това е същата година, в която Хари стартира първата си обиколка в Афганистан, а Чарлз и Уилям ще театралничат дружно пред Apache.

Съобщението за пресата на двореца гласи: " Накрая принцът [Уилям] ще напусне базата, като се насочи на полет с Apache, с цел да задълбочи разбирането си за опциите на оборудването и да научи повече за хората, които летят и го поддържат. "

Разбира се, в случай че Хари към момента беше настоящ кралски чиновник, нямаше да има потребност от " задълбочаване на разбирането му за опциите на оборудването " , защото той е подготвен да ръководи Apache в бойни условия.

Разбира се, Чарлз и Уилям биха могли да обезвредят всяка евентуална породена засегнатост, в случай че по време на самия ангажимент похвалят службата на Хари на фронтовата линия в Афганистан.

Феновете на кралската фамилия ще би трябвало да изчакат и да видят какво ще се случи, само че някои може да си помислят, че това не наподобява изключително евентуално поради обстоятелството, че Чарлз не е съумял да се срещне с Хари.

Един от главните рискови фактори за краля и двореца обаче е чувството, че те в действителност нападат Хари по най-силната му тематика - военната му кариера.

King Charles snubbed Prince Harry twice in one day. Hours after Harry confirmed his dad won’t see him while he’s in London for the Invictus Games, Buckingham Palace announced Charles is putting Prince William in charge of Harry’s old regiment.
— New York Magazine (@NYMag)
Хари е служил на фронтовата линия в Афганистан, до момента в който Чарлз и Уилям не са, и в продължение на 10 години е хазаин на огромен, интернационално почитан шампионат в поддръжка на ветераните, а те не са.

И макар цялата неприязън към Хари, както във Англия, по този начин и в Америка продължава да има почитание към неговата военна активност и като боец, и като бранител.

В навечерието на погребението на кралица Елизабет II даже ангажираният с Хари и Меган Маркъл критик Пиърс Морган отбрани правото на Хари да облече военната си униформа в поддръжка на баба си, откакто в началото дворецът му отхвърли тази опция.

Символичното обръщение по отношение на новата роля на Уилям служи и като увещание, че почетни военни трофеи могат да бъдат давани на всеки член на кралското семейство, без значение дали е заслужил своите ленти.

В подтекста на това, че Чарлз и Уилям към този момент са победили Хари в съда на публичното мнение във Англия, в този момент те рискуват да разкрият главната си уязвимост и силата на Хари, като изберат неверното полесражение.

От друга страна, в случай че Чарлз и Уилям не се нахвърлят върху Хари, тогава те биха могли да предложат някакво пояснение на запис за какво Чарлз не се среща със сина си и може би даже биха могли да помислят за признание на десетата годишнина на игрите Invictus, които съществуват в поддръжка на ранените ветерани.

Във вторник английското държавно управление беше показано на конференция, отдадена на десетгодишнината от основаването на фондация " Игрите Инвиктус ", на която присъстваше министърът за ветераните Джони Мърсър.

Въпреки това кралското семейство до момента не е споделило нищо в поддръжка на плана на Хари, макар че той беше стартиран през 2014 година, до момента в който той беше работещ кралски чиновник, а кралят не откри време да се срещне със сина си.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР