Дясната опозиция в Северна Македония спечели парламентарни избори и балотаж

...
Дясната опозиция в Северна Македония спечели парламентарни избори и балотаж
Коментари Харесай

Дясната партия в Северна Македония идва на власт в препятствие за преговорите с ЕС

Дясната съпротива в Северна Македония завоюва парламентарни избори и балотаж за президент в сряда, победа, която заплашва да усложни договарянията за участие с Европейски Съюз.

С съвсем всички преброени гласове Вътрешна македонска революционна организация се чака да управлява 58 от 120-те места в Народното събрание, съгласно държавната изборна комисия. Гордана Силяновска-Давкова, 70-годишен професор по право, подкрепяна от Вътрешна македонска революционна организация, ще бъде първата жена президент на страната, откакто завоюва значително церемониалния пост на балотаж против настоящия левичар Стево Пендаровски.

Балканската нация, член на НАТО, се стреми да се причисли към Европейски Съюз, само че влизането й в блока е блокирано от години от Гърция, а в последно време и от България.

Вътрешна македонска революционна организация и Силяновска-Давкова обявиха, че ще се опълчват на смяната на конституцията, с цел да включи позоваване на етническото българско малцинство в страната, изискване за България да вдигне ветото си върху договарянията за присъединение към Европейски Съюз.

Партията беше последно на власт през 2017. Пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР