Промяната в цената на тока от първи юли тази година

...
Промяната в цената на тока от първи юли тази година
Коментари Харесай

КЕВР: Цената на тока от 1 юли ще се увеличи средно с 2%

Промяната в цената на тока от първи юли тази година ще е към 2%. Това съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов. Той прикани да се спре със спекулациите по отношение на цената на електрическата енергия.

" Българските жители да не изпитват паника и терзания от цената, която ще произнесем за първи юли. Тъй като специалистите към този момент са обрисували рамката, мога да ви кажа, че междинното изменение на цената на тока от първи юли 2024, ще е към 2%. Все още се вършат калкулации, по тази причина не може с акуратност да се каже ", съобщи Иван Иванов.

Промяната в цената ще е друга за трите сдружения, които оперират на територията на страната. Иванов уточни, че повишаването с 2% е по-ниско от размера на инфлацията за миналата една година, както и за последните години това е първия случай с толкоз дребна смяна в цената.

Председателят на КЕВР увери още, че цената на тока от АЕЦ " Козлодуй " ще остане непроменена през идната година. Първоначалното заявление на АЕЦ " Козлодуй " до КЕВР е предвиждало нарастване с 30%. Впоследствие обаче, то е оттеглено и в понеделник е постъпило второ заявление с цена - сходна до миналогодишната.

" Миналата година е желала цена 69,7 лева, тази година - 69,14 лева След като се желае една и съща цена, прегледът, който направиха специалистите на комисията, демонстрира, че няма никакво съображение КЕВР да се произнесе с решение за цена, друга от миналогодишната ", съобщи Иванов.

Тази година цената на тока от АЕЦ " Козлодуй " ще е с пренебрежимо дребни отклонения, добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР