Промените в администрацията са обичайна практика при смяна на правителства

...
Промените в администрацията са обичайна практика при смяна на правителства
Коментари Харесай

Ячев: Президентът Радев трайно се настанява във властта

Промените в администрацията са нормална процедура при промяна на държавни управления и в други страни. Но това е единствено върха на айсберга. Притеснителна е тоталната чистка - на шефове на районни дирекции на Министерство на вътрешните работи, регионални шефове и междинните равнища на администрацията, които кабинетът „ Янев “ предприе. Всички те са свързани с техническото образуване на изборите. Това демонстрира, че хората и партиите към президента Радев имат желание не просто да слагат служебно държавно управление за 2 или 3 месеца, което да извърши задължението си по Конституция, а да прочистят цялата държавна администрация, да сложат свои протежета и трайно да се настанят във властта. Това съобщи зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев в коментар пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви малко прочут факт: В края на тази седмица е изминал периода, даден от служебното държавно управление за оповестяване на незаетите щатове във всички първостепенни разпоредители с бюджетни средства - министерства, организации, комисии. През идващите месеци на тези места ще бъдат назначени хора, доближени до новите партии.

„ Какво, в случай че не пълзящ административен прелом е това? “, попита зам.-председателят на НФСБ.

Борис Ячев уточни и безразсъден случай, в който един от новоназначените регионални шефове е приел проект за работа за 9 месеца. „ Явно, никой не е обяснил на индивида какъв брой е мандатът в едно служебно държавно управление “.

„ Слушането на политици не е спирало като процедура. Аз не мога обаче с лека ръка да кажа, че това е осъществяване на политическа поръчка, защото в този вид служби промяната просто не е започвала “, разяснява Борис Ячев абсурда с подслушването.

По думите му там към момента има неразградени структури. „ Не мога да кажа дали информацията, която те са събирали е под политическо въздействие. Защото е реалност, че има и такива, които заработват в частна изгода и употребяват събраната информация за свои цели – изнудване, политически поръчки и други “, уточни Ячев.

„ Явно ген. Атанас Атанасов поддържа контакти с тези неразградени още от негово време структури и има най-хубава информация. Нека тогава каже освен кои са били подслушвани, само че и по поръчка на кого “, прикани зам.-председателят на НФСБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР