Прокурорите от щата Ню Мексико ще оттеглят обвиненията в непредумишлено

...
Прокурорите от щата Ню Мексико ще оттеглят обвиненията в непредумишлено
Коментари Харесай

Алек Болдуин е оневинен, прокурорите оттеглят обвиненията

Прокурорите от щата Ню Мексико ще отдръпват обвиняванията в непредумишлено ликвидиране против Алек Болдуин.

Актьорът беше упрекнат по отношение на съдбовната пукотевица по операторката Халина Хътчинс по време на фотосите на кино лентата Rust през 2021 година, напомня Reuters.

Решението на магистратите е основано на нови доказателства за револвера, с който Болдуин е изстрелял военен патрон, умъртвил Хътчинс, твърди източник, осведомен с следствието.

Оръжейната диспечерка на кино лентата, Хана Гутиерес-Рийд, също е упрекната в непредумишлено ликвидиране по случая, само че нейното гонене ще продължи, се споделя в изказване на щатските прокурори.

" Разкрихме нови обстоятелства, които изискват в допълнение следствие и правосъден разбор ", обявиха специфичните прокурори Кари Морис и Джейсън Люис. " Поради това ще отхвърлим обвиняванията за несъзнателно ликвидиране против господин Болдуин. "

" Това решение обаче не го освобождава от наказателна отговорност и обвиняванията могат да бъдат повдигнати още веднъж. ", допълниха те.

Драматичният поврат в 18-месечното дело настъпи тъкмо в деня, в който Болдуин и други артисти възобновиха фотосите на уестърна в Монтана.

Самият Алек Болдуин разгласява в Instagram своя фотография със брачната половинка си Хилария с думите: " Дължа всичко, което имам, на тази жена (и на теб, Люк), (визирайки един от юристите си – б.р.) ".
       View this post on Instagram                      
A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

65-годишният Болдуин и 25-годишната Хана Рийд бяха упрекнати през януари в две непредумишлени убийства за стрелбата на 21 октомври 2021 година на снимачна площадка край Санта Фе, Ню Мексико. " Напълно чакаме, че в края на този развой Хана също ще бъде освободена от отговорност. ", обявиха бранителите на другата обвинена в правосъдния развой.
При случая операторката Хътчинс е простреляна съдбовно, а режисьорът Джоел Соуза е ранен, след револверът Colt 45, с който Болдуин репетира, създава изстрел.

Първоначално Болдуин беше упрекнат, че е показал " неразумно " неуважение към сигурността по време на снимачния развой. Прокурорите обявиха, че видеозаписът демонстрира артиста с пръст върху спусъка на револвера минути преди да изстреля военен патрон.

Болдуин изясни, че му е казано, че оръжието е " студено " - термин от сектора, който значи, че не съдържа муниции с взривен заряд и че в никакъв случай не е натискал спусъка.

Разследващите не са съумели да открият по какъв начин бойни патрони са попаднали на снимачната площадка.

След оглед на доказателствата по делото, нова информация сподели, че към репродукцията на дългия револвер Colt 45 " Peacemaker ", който Болдуин е употребявал, са добавени елементи след производството му от италианския оръжеен производител Pietta, заяви източник, осведомен със случая.

" Той несъмнено е бил модифициран, което компрометира целия мотив, че револверът е бил в изцяло работещ работен тип и е можел да стреля единствено, в случай че Болдуин е натиснал спусъка ", съобщи източникът.

Тезата на прокурорите беше придружена от юридически неточности, като през февруари най-сериозното обвиняване против подсъдимите беше свалено, а двама магистрати бяха принудени да се отдръпват. Първият помощник-директор на продукцията, Дейв Холс, получи условна присъда предишния месец, откакто се призна за отговорен за повърхностно потребление на смъртоносно оръжие. Той е носил  отговарността за сигурност на снимачната площадка, напомня още Reuters.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР