Прокуратурата в Съединените американски щати разкри нови подробности около обвинението

...
Прокуратурата в Съединените американски щати разкри нови подробности около обвинението
Коментари Харесай

Метежниците са планирали да убиват в Капитолия

Прокуратурата в Съединените американски щати разкри нови детайлности към обвиняването по отношение на щурма в Капитолия през предходната седмица. Според обвиняването метежниците възнамерявали освен да всеят безпорядък и да разрушават, само че и да убиват, съобщи организация " Ройтерс ".

В правосъдния иск е записано, че последователи на президента Доналд Тръмп, които нахлуха в постройката на Конгреса в опит да саботират избирането на Джо Байдън, са възнамерявали също да „ заловят и убият” длъжностни лица.

Прокуратурата изиска от съда задържането на един от метежниците – Джейкъб Чансли от Аризона, част от тайното придвижване Qanon. По информация на ФБР и проверяващите, има задоволително доказателства, че Чансли и други метежници са възнамерявали да заловят и убият чиновници в американското държавно управление.

Прокуратурата повдигна по-сериозни обвинявания на някои от лицата, които щурмуваха Капитолия в столицата Вашингтон. Министерството на правораздаването заведе над 80 наказателни каузи по отношение на насилствените протести в Капитолия, при които бяха атакувани и служители на реда. Петима души (четирима цивилни и един полицай) изгубиха живота си в кървавите събития. Президентът Тръмп бе упрекнат, че е насърчил метежа, и заради тази причина се трансформира в първия президент в историята на страната, против който сполучливо е гласувана 2 пъти процедура по импийчмънт. ФБР продължава следствието и задържането на лицата, което е улеснено от огромния брой видео- и снимкови материали от събитията на 6 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР