Прокуратурата разследва неизгодна сделка при договор между Българската банка за

...
Прокуратурата разследва неизгодна сделка при договор между Българската банка за
Коментари Харесай

Бориславова: Нямаме никакво притеснение от каквито и да е производства

Прокуратурата проверява неизгодна договорка при контракт сред Българската банка за развиване и адвокатската адвокатска фирма, с която предходната година е работила банката. Част от тази адвокатска фирма е била и Лена Бориславова - сега шеф на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков, по тази причина и през днешния ден се появи информация, че точно тя е обект на следствие, оповестява БНР.

След появяването на информацията за следствие против Бориславова от Софийската градска прокуратура излязоха с прессъобщение, в което категорично се акцентира, че такова няма и че от пет години досъдебните производства не се образуват против лица.

Разследване обаче има за неизгодна договорка при контракта за правни услуги, подписан преди година сред Българската банка за развиване и адвокатското сдружение " Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ", където тогава е работила шефката на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков.

От известието на държавното обвиняване излиза наяве, че делото е за умишлено подписване от длъжностно лице на неизгодна договорка и от това е произлязла забележителна щета.

Лена Борислава съобщи, че посреща следствието със успокоение и съгласно данните, с които разполага: " Това граничи по-скоро с някаква политическа акция, тъй като аз персонално не съм подписвала никакъв контракт от името на банката или от името на адвокатската фирма, по този начин, че аз нямам терзания, само че както виждате, има доста огромна опозиция против ограниченията на държавното управление и това, което успяхме да реализираме до този миг и очевидно това е един следващ подобен заход по тази причина някой да бъде сплашен. Господин Гешев очевидно е зает също директно в това следствие ".

Предположението ѝ за какво точно тя е обект на заплашване беше:

" Това е по-скоро част от развитията, които следим последните няколко месеца, откогато започнахме и борбата на " Капитан Андреево " знаете, валят закани, досъдебни производства не против причинителите, които са отклонявали средства, а против тези, които са се пробвали да спрат отклоняването.

Това, което желая да стане доста ясно - нямаме никакво терзание от каквито и да било правосъдни производства, прокурорски следствия, преписки. Каквото желаят да издигнат против нас, са добре пристигнали и ние ще спомагаме, както сме го правили до момента ".

Бориславова изясни, че не е разпитвана, само че знае, че от ББР са изисквани документи по отношение на контракта с адвокатската фирма, в която е работила предходната година: " Чакам да схвана какво още са измислили ", сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР