В Беларус започна внезапна проверка на носители на нестратегическо ядрено

...
В Беларус започна внезапна проверка на носители на нестратегическо ядрено
Коментари Харесай

Беларус започна внезапна проверка на носителите на ядрено оръжие

В Беларус стартира неочаквана инспекция на носители на нестратегическо нуклеарно оръжие , заяви Министерството на защитата на страната в канала си в " Телеграм ".

" В сходство със заповедта на президента на Република Беларус във въоръжените сили се прави неочаквана инспекция на носителите на нестратегическо нуклеарно оръжие ", се споделя в известието.

" Поделението на оперативно-тактическия комплекс " Искандер " и ескадрилата от самолети Су-25 са подготвени да извършват поставените задания ", сподели министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин.

Припомняме, че , че ще организира военно обучение, което ще включва подготовка за потребление на тактически нуклеарни оръжия в отговор на изявления на представители на Запада, избрани от съветското министерство на защитата като провокативни закани.
 Лавров: Западът се движи по ръба на спор сред нуклеарни сили
Лавров: Западът се движи по ръба на спор сред нуклеарни сили

Подкрепата на Съединени американски щати, Англия и Франция за Украйна подклажда съществени стратегически опасности

Ще бъдат оттренирани разполагане и подготовка за потребление на нестратегически нуклеарни оръжия. В учението ще вземат участие ракетни формирования от Южния боен окръг и Военноморските сили на Руската федерация. От военното министерство на Русия изясняват, че то е ориентирано към гарантиране на териториалната целокупност и суверенитета на страната " в отговор на провокативни изказвания и закани от страна на някои западни публични лица против Руската федерация ".

Не се посочват имена, само че Русия неведнъж е заявявала, че забележките на френския президент Еманюел Макрон за допустима интервенция на Франция в Украйна са извънредно рискови. Русия твърди, че Съединените щати и техните европейски съдружници тласкат света към ръба на борба сред нуклеарните сили, като поддържат Киев с оръжия за десетки милиарди долари в битката против съветските сили, които нахлуха в Украйна през февруари 2022 година
 Русия отново загатна за анулация на мораториума за ракетите с дребен и междинен обхват
Русия отново загатна за анулация на мораториума за ракетите с дребен и междинен обхват

Заради " разрушителния " метод на Съединени американски щати

Припомняме, че на 25 март предходната година оръжия в републиката, което Съединени американски щати от дълго време били създали на територията на своите съдружници.

Съветник на министъра на защитата на Беларус а били съхранявани в оборудване в централната част на страната.

През юни беларуският президент Александър Лукашенко разгласи, че оръжията са почнали да идват в страната.
 За Беларус разположените нуклеарни оръжия образуват защитата на съюзната страна
За Беларус разположените нуклеарни оръжия образуват защитата на съюзната страна

Русия разположи в Беларус тактическите оръжия през март
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР