Принц Хари няма да се срещне с баща си крал

...
Принц Хари няма да се срещне с баща си крал
Коментари Харесай

Принц Хари пристига във Великобритания, но няма да срещне с Чарлз III

Принц Хари няма да се срещне с татко си крал Чарлз по време на пътуването си до Обединеното кралство, удостоверява PEOPLE.

(Във видеото:Хари и Меган се появиха в канадски курорт край Ванкувър за игрите " Инвиктус " )

Говорител на 39-годишния херцог на Съсекс споделя:

" В отговор на многочислените запитвания и продължаващите спекулации дали херцогът ще се срещне с татко си, до момента в който е във Англия тази седмица, за жалост това няма да е допустимо заради цялостната стратегия на Негово Величество. Херцогът, несъмнено, демонстрира схващане към дневника с уговорките и другите други цели на татко си и се надява скоро да се види с него. "

75-годишният крал Чарлз наскоро възобнови обществените си кралски отговорности, откакто в продължение на няколко месеца работеше най-вече зад кулисите на фона на диагностицирането и лекуването си от рак. На 7 май монархът организира визита в Бъкингамския замък, на която посрещна министър-председателя на Фиджи Ситиви Рабука. На 8 май Бъкингамският замък ще бъде хазаин и на първото градинско празненство за сезона, макар че не е известно кои членове на кралското семейство ще участват.

Принц Хари се завърна в родината си за тържествата към 10-годишнината на игрите " Инвиктус ", чието първо съревнование за ранени, потърпевши и заболели военнослужещи и ветерани се организира преди 10 години в Лондон. Годишнината ще бъде маркирана с полемика във вторник и работа в катедралата " Сейнт Пол " в сряда, където Хари ще изнесе четене, а родният артист Дамян Луис ще рецитира стихотворението Invictus. (Авторът на стихотворението, Уилям Хенли, е увековечен с бюст-паметник в криптата на катедралата).

За последно херцогът на Съсекс посети Обединеното кралство през февруари след новината за диагнозата рак на крал Чарлз. Принц Хари долетя от Калифорния, с цел да се види с татко си в Кларънс Хаус в Лондон, където двамата имаха къса персонална среща.

Кралски източник съобщи, че " не е имало проекти " братята принц Хари и принц Уилям да се съберат, до момента в който херцогът на Съсекс е бил във Англия през февруари. По това време Кейт Мидълтън се възстановяваше от коремната си интервенция през януари. На 22 март принцесата на Уелс разкри, че следоперативните проучвания от процедурата " са открили съществуване на рак " и тя е почнала химиотерапия.

Говорейки за срещата с татко си в предаването " Добро утро, Америка " малко по-късно, принц Хари беше запитан по какъв начин за първи път е научил за новината за рака на монарха. Той отговори: " Говорих с него. Качих се на самолета и отидох да го видя незабавно щом можах ".

" Вижте, аз обичам фамилията си. Фактът, че съумях да се кача на самолета и да отида да го видя и да прекарам някакво време с него, ми е признателен за това ", сподели Хари в изявлението.

По отношение на мнението си за здравето на краля принц Хари сподели: " Това си остава сред мен и него ".

Що се отнася до това дали диагнозата на крал Чарлз може да има " сплотяващ резултат " върху кралското семейство, Хари, който по това време се свързваше със състезателите от игрите " Инвиктус " и техните фамилии в Канада по време на зимния подготвителен лагер, сподели: " Абсолютно. Да, сигурен съм. Във всички тези фамилии виждам всеки ден силата на фамилната единица, която се сплотява. "

" Имам лично семейство, както всички ние ", продължи той.

" Семейството ми и животът ми в Калифорния са такива, каквито са. Имам планувани и други пътувания, които ще ме отведат през Англия или назад във Англия, тъй че ще спирам и ще се виждам със фамилията си, доколкото мога. "

Принц Хари и Меган Маркъл се реалокираха в родния ѝ щат Калифорния, откакто се отдръпнаха като работещи членове на кралското семейство през 2020 година и в последна сметка се откриха в Монтесито. Въпреки че принц Хари се е прибирал във Англия няколко пъти, в това число за благотворителни събития и правосъдни каузи, които води, той рядко се събира с крал Чарлз или други членове на фамилията.

След пътуването си до Обединеното кралство принц Хари и Меган ще посетят Нигерия.

PEOPLE по-рано удостовери, че херцогът и херцогинята на Съсекс са приели покана да посетят африканската страна идващия месец от името на нейния шеф на щаба на защитата, най-високопоставеното военно длъжностно лице.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР