Трагична вест пристигна от фронта. В зоната на специалната военна

...
Трагична вест пристигна от фронта. В зоната на специалната военна
Коментари Харесай

Полковник Лапин, син на топ руски генерал убит с HIMARS

 „ Трагична новина дойде от фронта. В зоната на специфичната военна интервенция героично почина нашият съотечественик Денис Александрович Лапин “, се споделя в обявата на съветската група „ Волгоградски вести “.

Денис е роден на 23 януари 1986 година във Волгоград. През 2019 година приключва общовойсковата академия на въоръжените сили на Русия. Той командва първи гвардейски танков полк, при настъплението към Киев от страна на Чернигов.

„ Първият гвардейски танков полк, командван от Лапин-младши, се провали в настъплението. Огромен брой танкове бяха изгубени, а няколко десетки бяха взети в плен. В тези условия генералът-баща, командирът на Централното военно окръжие идва и награждава с орден личния си наследник. Младши освен не извърши поставената задача, само че и загуби елитна част. ”, отбелязва журналистът Иля Барабанов.

Какво се знае за военачалник Лапин?

Окупаторът управлява групата на съветските войски „ Център “, която се опита да завземе териториите на Черниговска, Сумска и Киевска области. В Украйна той е упрекнат в посягане върху териториалната целокупност и цялост на страната, както и в обмисляне, подготовка, разрастване и водене на нападателна война, включен е и в санкционните описи на Украйна, Англия, Канада, Австралия, Нова Зеландия и всички страни членки на Европейския съюз.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР