Прокуратурата е приключила разследването за катастрофата на автобус на магистрала

...
Прокуратурата е приключила разследването за катастрофата на автобус на магистрала
Коментари Харесай

Прокуратурата приключи разследването за катастрофата на Струма с 45 загинали

Прокуратурата е завършила следствието за злополуката на рейс на автомагистрала " Струма " при която починаха 45 македонски жители. Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов заяви пред Би Ти Ви, че повода съгласно следствието е липса на надзор върху рейса от страна на лидера и високата, несъобразена, само че и непревишена скорост. Предстои заключенията да се изпратят на македонските управляващи, откакто двете страни се схванаха още в дни на злополуката следствието да се извърши само от българската страна.

На 23 ноември 2021 година македонски рейс катастрофира на сектор от автомагистралата, който след това се оказа със статут на междуградски път. При зародилия пожар починаха 45 македонски жители, измежду които и водачът, а седем оцеляха. В разнообразни медийни изяви зам.-главният прокурор Сарафов твърдеше, че няма връзка сред случая и пътната маркировка (въпреки признанието, че не дава отговор на изискванията), само че мантинелата, на която се нанизал рейсът, е рискова и е способствала за случая. Впоследствие инфраструктурата към сектора на случая бе преработена няколко пъти.

За рейса се знаеше, че е на 14 години, като от две е благосъстоятелност на македонската фирма-превозвач " Беса транс ", а последно е минал механически обзор три месеца преди случая.

Според разбор на автомобилния играч и уредник на образования за пътна сигурност Димитър Илиев сериозна роля за злополуката има положението на пътната маркировка и сигнализация на мястото на случая.

Служебният районен министър Виолета Комитова от своя страна осведоми за хронологията на строителството на пътя, който се оказа без акт 16. Тя се опитваше да изясни, че не би трябвало целият фокус да се насочва към инфраструктурата, като заяви и за индикация, че на 300 метра преди злополуката е имало теч на гориво и дим.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР