Производителят на интериори Grupo Antolin и доставчикът на детектори Trinamix

...
Производителят на интериори Grupo Antolin и доставчикът на детектори Trinamix
Коментари Харесай

Край на кражбите на автомобили

Производителят на интериори Grupo Antolin и доставчикът на детектори Trinamix създават система за достъп до транспортни средства, употребяваща различаване на лица. Trinamix, дъщерно сдружение на BASF, има опит в биометричната сигурност и е деен на пазара на смарт телефони.

Системата за лицево различаване Trinamix е сертифицирана по най-високите биометрични стандарти за сигурност. Той работи с неповторими лични логаритми, които могат да потвърдят, че това е действително лице и надлежно да дават достъп.

Системата удостоверява лидера благодарение на биометрични данни незабавно щом той се приближи до автомобила. По този метод фирмите желаят да предложат на потребителите оптимално улеснение, без да компрометират отбраната на колата и на персоналните данни на лидера.

Освен това колата ще стане съвсем невъзможна за кражба, тъй като лицето на всеки човек е неповторимо. Разработчиците считат, че по същия метод, по който биометричните данни повлияха на сигурността и използваемостта на смарт телефоните, те биха могли да имат същото влияние върху автомобилната промишленост.

„ Чрез консолидиране на биометрични решения в нашите съставни елементи, можем да предложим на клиентите новаторски системи, които съчетават умна джаджи за засвидетелствуване на лицето “, споделя Марта Куевас, шеф на групата Antolin Lighting & HMI. Шофьорите към този момент избират коли без ключ, само че автомобилната промишленост върви напред и идната стъпка ще е биометрията като ключ към вашия автомобил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР