Светът пропусна още една възможност да предотврати надпреварата във въоръжаването

...
Светът пропусна още една възможност да предотврати надпреварата във въоръжаването
Коментари Харесай

Москва: Светът пак пропусна възможност да предотврати надпреварата във въоръжаването в космоса

Светът пропусна още една опция да предотврати конкуренцията във въоръжаването в космоса по виновност на Вашингтон. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Резултатите от гласуването на проекторезолюцията за попречване на конкуренцията във въоръжаването в космоса и за галактическата сигурност, която Русия показа за разглеждане на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и чийто съавтор е Китай, предизвикваха отчаяние. Съединените щати и техните съдружници действаха " срещу " нашата градивна и всеобхватна самодейност макар всички стъпки, които направихме, с цел да вземем поради техните оферти (включително формулировките на съответната американо-японска проекторезолюция) ", акцентира тя.
 Европейски Съюз: Космосът се трансформира в полесражение
Европейски Съюз: Космосът се трансформира в полесражение

Без сигурност в Космоса няма да има сигурност и на Земята, уверен Борел

" Още една опция за попречване на конкуренция във въоръжаването в космоса, за жалост, беше пропусната по виновност на Съединените щати и техните съдружници ", заключи Захарова.

Съединените щати за следващ път демонстрираха " действителни цели в космоса, целящи не да го запазят свободен от всевъзможни оръжия, а да разположат оръжия там и да го трансфорат в сцена на военна борба ", уточни говорителката.

Русия, като създател на някои фундаментални начинания за попречване на конкуренцията във въоръжаването в галактическото пространство, ще продължи да дава своя принос за запазването на галактическото пространство свободно от оръжия и предотвратяването на превръщането му в още една сфера на напрежение и въоръжена борба, регистрира дипломатът.

" Ще продължим поредно да настояваме за проучване на космоса само за мирни цели в интерес на цялото човечество и на обективна основа ", безапелационна бе Захарова.
 Войната сред Русия и Запада се придвижва и в космоса?
Войната сред Русия и Запада се придвижва и в космоса?

" Роскосмос ": Възстановяването на естествените връзки сред сътрудниците на МКС - единствено след анулация на санкциите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР