Над 100 военнослужещи основно от състава на 3-то бригадно командване

...
Над 100 военнослужещи основно от състава на 3-то бригадно командване
Коментари Харесай

Над 100 военни от Благоевград заминават на мисия в Косово /Видео и снимки/

Над 100 военнослужещи главно от състава на 3-то бригадно командване – Благоевград бяха изтратени за присъединяване в Силите на оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (КФОР). Българският контингент ще извършва задания за подкрепяне на напъните за възобновяване и поддържане на сигурността в Косово.

На церемонията участваха заместник-министърът на защитата Радостин Илиев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов участваха в тържествената гала, която се организира на площад „ Георги Измирлиев “ в Благоевград.

Заместник-командир на 2-ри многонационален батальон от силите на оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово е майор Красимир Дамянов, а пълководец на ротата е капитан Фердо Фердинандов.

На церемонията участва и кметът Методи Байкушев, който акцентира значимостта на задачата на българските военни. Присъстваха още регионалния шеф на Благоевград Георги Динев.

„ Скъпи военнослужещи, през днешния ден Вие отивате на задача в една от горещите точки на Западните Балкани, надалеч от Вашите фамилии. Нямам подозрения, че сте високо готови и ще извършите своя дълг в опазването на мира, тъй като това е от голямо геополитическо значение, освен за България, а и за целия свят. Във време на опълчване въпросът за сигурността на Косово е основен.

Пазете демокрацията в тази млада страна. Желая Ви триумф и да се върнете живи и здрави при фамилии си “, сподели кметът Методи Байкушев, който подари икона на свети Георги Победоносец на командира на задачата майор Красимир Дамянов.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР