Селскостопанските производители в България са получили най-голяма държавна финансова помощ

...
Селскостопанските производители в България са получили най-голяма държавна финансова помощ
Коментари Харесай

Земеделците у нас са получили най-голяма финансова помощ от страните в ЕС

Селскостопанските производители в България са получили най-голяма държавна финансова помощ от страните в Европейския съюз, съобщи Еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски на брифинг в Министерския съвет. Той добави, че България е значима страна в Европейски Съюз във връзка с селското стопанство и обезпечаване на продоволствената сигурност на алианса. Полякът е на работно посещаване у нас по покана на служебния министър на земеделието и храните доктор Георги Тахов.
https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/810445823962089/
По време на срещата служебният министър е предложил стандартите на Зелената договорка да се наложат освен на страни членки на Европейски Съюз, само че и на трети страни, които употребяват европейския пазар. Обсъдени са и оферти за събаряне на административната тежест върху нашите аграрни стопани, с цел да се реализира предвидимост на приемане на подпомаганията към тях; да се удължи с една година срокът за осъществяване на плановете по Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година и да се усилва праговете по така наречената украинска помощ.

В програмата на визитата са планувани срещи с президента Румен Радев, с министър-председателя Димитър Главчев, с представители на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите и с представители на браншови организации от земеделския бранш в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР