Проектът, наречен Портал, реализиран в столицата на Литва Вилнюс и

...
Проектът, наречен Портал, реализиран в столицата на Литва Вилнюс и
Коментари Харесай

Телепортал между Литва и Полша

Проектът, наименуван " Портал ", осъществен в столицата на Литва Вилнюс и град Люблин, Полша, има за цел да понижи пространството, да разшири кръга на другарство и да преодолее разликите сред хората от разнообразни култури. Виртуалният ефирен мост свързва поданици на двата града, разграничени от 600 километрова отдалеченост.

Основната концепция на плана е да сплоти жителите на Европа, запознаване с тяхната просвета и историческо завещание. Комуникацията сред страните става изключително настояща по време на рестриктивните мерки за пътешестване, заради пандемията от ковид. Според създателите планът " Портал " основава нов метод към единството на народите, без значение от културно-историческите несъгласия.

„ Порталът “ е огромен кръговиден ефирен екран, който предава тон и картина в действително време. Изображението се предава на монитори, ситуирани на разстояние 600 км един от различен. Инициаторите на портала възнамеряват да конфигурират сходни кръгли монитори в цяла Европа. Разработването, сглобяването и инсталирането на първото устройство е осъществено от инженерите на Центъра за творчество и нововъведения на Техническия университет във Вилнюс.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР