Продължаваме Промяната и Демократична България подават днес искане до Конституционния

...
Продължаваме Промяната и Демократична България подават днес искане до Конституционния
Коментари Харесай

ПП и ДБ сезират Конституционния съд за освобождаването на председателя на Сметната палата

" Продължаваме Промяната " и " Демократична България " подават през днешния ден искане до Конституционния съд, с което да се разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание за освобождение от поста на ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков. Той беше освободен по-миналата седмица по предложение на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ".

" Това е политическа разпра. Председателят на Сметната палата беше освободен напълно с политически причини в цялостно нарушаване на Закона за Сметната палата и конституцията. Това не беше практикуване на пълномощията на Народното събрание по смисъла на Конституцията, това беше политическа гилотина ", съобщи на брифинг в Народното събрание Надежда Йорданова  от " Демократична България ", представена от Българска телеграфна агенция и БНР. 

Никола Минчев от " Продължаваме промяната " изясни, че самият план на решение, който бил импортиран в Народно събрание " безусловно от през днешния ден за през днешния ден " и бил подписан съзнателно и символно от ръководителите на парламентарните група на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". Той акцентира, че са липсвали официални претекстове за самия план на решение, а тези, които Десислава Атанасова от ГЕРБ от името на вносителите се е пробвала да показа, са били противоречащи си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР