Египет е завладяваща дестинация, която привлича пътниците отново и отново.

...
Египет е завладяваща дестинация, която привлича пътниците отново и отново.
Коментари Харесай

6 най-добри дейности в Египет

Египет е завладяваща дестинация, която притегля пасажерите още веднъж и още веднъж. Спокойното море, пясъчните крайбрежия, разнообразните места за настаняване, отговарящи на всички желания и бюджети, оживените развлечения, вкусната кухня и целогодишното слънце са единствено част от многото преимущества, които чакат посетителите в гостоприемните курорти. Но какво друго можете да вършиме по време на престоя си в тази очарователна страна?

Изследвайте подводното царство

Червено море е знамение единствено по себе си, изобилстващо от безчет морски чудеса – коралови рифове, живи риби с всевъзможни форми и размери и хипнотизираща водна флора. Независимо дали ще изберете гмуркане с шнорхел, гмуркане, разходка с лодка със стъклено дъно или втурване с подводница, подгответе се за невероятна среща с пленителния морски живот под вълните.

Отправете се на експедиция в пустинята

Впуснете се в пустинята по време на вълнуващо сафари на борда на АТВ или джипове, преминавайки през величествени дюни и вълнообразни бархани. Запознайте се с достоверната бедуинска просвета, пробвайте обичайни чаени церемонии, станете очевидци на вдъхновяващи пустинни залези и, несъмнено, изпитайте емблематичната езда на камили.

Вижте пирамидите

Все повече хора започнаха да вървят на почивки в Египет, само че никое пътешестване до Египет не е цялостно, без да се възхитите на най-емблематичните му забележителности – пирамидите на Хеопс, Хефрен и Микерин, ситуирани в Гиза покрай Кайро, съпроводени от загадъчния Сфинкс. Въпреки че са на повече от 5000 години, мистерията на построяването им продължава да съществува, приканвайки посетителите да се потопят в античните чудеса на тази невероятна цивилизация.

Отправете се на круиз по Нил

Отплавайте по именитата река Нил на борда на първокласен транспортен съд, като се потопите в произхода на египетската просвета, до момента в който се любувате на спиращи дъха гледки на пустинни пясъци и обилни пейзажи от долината на Нил. От антични съкровища до исторически забележителности – неангажиращият круиз дава обещание голям брой незабравими прекарвания.

Посетете манастира „ Света Екатерина “

Сгушен в подножието на планината Синай, манастирът „ Света Екатерина “ е един от най-старите храмови комплекси в света, чието трайно наличие продължава повече от 1500 години. Наречен на почитаната мъченица Света Екатерина, този исторически обект остава удивително непокътнат и предлага взор към вековното християнско завещание и архитектурно величие.

Открийте Луксор

Потопете се в античния град Луксор – музей навън, преливащ от хилядолетни чудеса. Разгледайте завладяващите експонати на Музея на Луксор, разходете се измежду величествените храмове на Луксор и Карнак и се разходете по Алеята на сфинксовете. Отправете се към близкия „ Град на мъртвите “, с цел да се срещнете с колосални фараонски скулптури измежду пейзаж, напоен с история.

Това са единствено някои от безбройните действия, които Египет може да предложи. Независимо дали търсите завършения, културно потапяне или релаксация, тази приказна дестинация дава обещание голям брой незабравими прекарвания, които да добавят вашата отмора на плажа.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР