В момента, в който температурите навън скочат и слънцето започне

...
В момента, в който температурите навън скочат и слънцето започне
Коментари Харесай

Направиха копие на Санторини, но в пустиня ВИДЕО

В момента, в който температурите на открито скочат и слънцето стартира неистово да напича, постоянно в съзнанието ни изниква онази луксозна панорама с лазурносиньото море и чаровните къщички с бели фасади. Да, не се лъжете, приказваме точно за Санторини, която неслучайно е измежду най-любимите и известни дестинации за милиони по света.

Това, което виждате обаче... не е Гърция. Дори не е и близо. Защото в близост се намира пустинята, а изписаните на арабски упътващи табели подсказват, че приказваме за напълно различен регион.

Добре пристигнали в Анантара Санторини, копието на оригинала, което се намира на към час път с кола от Абу Даби в Обединените арабски емирства. Създателите му усмихнато демонстрират за какъв лукс става дума, не е като да страдат от липса на средства, с цел да трансфорат това място в лукс с петзвезден разкош.
   Вижте тази обява в Instagram.   

На първо място обаче, курортът предлага нещо по-важно - успокоение. Тук лудницата от Гърция липсва. Няма напор от туристи, претъпкали хотелите и къщи за посетители, има премного място в басейна и е безшумно и отпускащо.

Още нещо, което е добре да се знае - тук е неразрешено за деца. Курортът предлага единствено 22 стаи (твърде едва казано, по-скоро са апартаменти), чийто интериор е решен в бяло, синьо и бежово. Има два ресторанта, въодушевени от гръцката кухня и разумно предлагащи морска храна, само че също по този начин и специалитети от Близкия Изток.

Липсват места за шумно развлечение, само че пък можете да се насладите на йога, СПА, киносалон, пура бар и няколко басейна. До момента евентуално към този момент сте се досетили, че това е място за отдих най-вече за хора в зрелост, за които динамичността и по-дивият метод на развлечение от дълго време не са приоритет.

" Понякога всичко, което искаш, е да бъдеш оставен уединено, с цел да се изключиш и отпуснеш напълно ", споделя генералният управител на Анантара Санторини Рахид Бакас. Той признава, че цената за това наслаждение не е по всеки джоб.

" Цените стартират от 800 $ на вечер, само че за разлика от Санторини тук имаш чувство за усамотение и фамилиарност, което няма да намерите там ".

Е, към този момент знаете и преимуществата и минусите. И изборът сред същинския Санторини и този в Абу Даби е напълно във ваши ръце...
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР