Продължаваме промяната-Демократична България сега обират всички негативи и са най-големите

...
Продължаваме промяната-Демократична България сега обират всички негативи и са най-големите
Коментари Харесай

Социолози посочиха как ще се решат изборите за кмет на София

" Продължаваме промяната-Демократична България " в този момент обират всички негативи и са най-големите наивници в сглобката. И Делян Пеевски стои с лицето си, и Бойко Борисов стои с лицето си, само че въпросът е докога. След локалните избори връзките в сглобката ще се трансформират, в случай че Борисов вземе София. Това разяснява пред Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев.

Той е на мнение, че в случай че Антон Хекимян е претендентът на ГЕРБ за кмет на София, ще е мощен ход на Бойко Борисов и има късмет да бие издигнатия от ПП-ДБ Васил Терзиев. Хекимян ще има от кое място да взима гласове, до момента в който Терзиев нямал да има от кое място да взима.
-->
По думите му компромисът в сглобката е съвместен. Сглобката пое върху себе си доста мъчно да ръководят, което Андрей Райчев го оправдава. За да може Борисов да въздейства върху ръководството и да оцелява партията му, би трябвало да прави компромис. Това е елементарно подиграваемо, само че е значимо за България, уточни той.

Ако ръководещите желаят да имат нещо общо с Движение за права и свободи - това е Делян Пеевски. Ако желаят парламентарно показаните партии да работят дружно с Движение за права и свободи, ще би трябвало да одобряват и Пеевски, сподели Андрей Райчев.

Той дефинира като политическа задявка, че скритите министър председатели са Асен Василев и Делян Пеевски.



Социологът Боряна Димитрова пък счита, че на първи тур не може да бъде извоювана София, до момента в който втори тур щял да е доста под напрежение. " Ще би трябвало време на Антон Хекимян да влезе в кметските обувки. Не е едно и също да си известно лице и хората да те разпознаят като кмет ", сподели тя. Димитрова е на мнение, че локалните избори няма да пренаредят формулата на държавното управление.

Тя добави, че в сглобката се вършат взаимни отстъпки поради сътрудници по насила. Първата жертва на приятелския огън стана военачалник Атанас Атанасов, който подаде оставка от Комисията по надзор на службите, означи Димитрова. В обществото има тежки разграничителни линии и в такива тежки линии политическите сили показват ползи на разнообразни групи. Не можем да си представим, че партиите, показани в Партийния дом да бъдат нещо утопично. Големият проблем е по какъв начин от една страна да си дадем сметка, че живеем в общество с разграничителни линии и в същото време да имаме ръководство, което да прави баланс, компромис, мостове сред разнообразни публични интерес. Това е задача по десетобалната система, което ръководството да реши проблемите, проучва Димитрова.

В службите се вижда ролята на ГЕРБ-СДС и намесата на Движение за права и свободи, посочи тя. Ключът е, че колкото по-явно Движение за права и свободи и Делян Пеевски поддържат законопроектите, толкоз повече електоралната тежест на ПП-ДБ спада и олеква, разяснява тя.

" Ако си представим един прелестен свят, че на следващия ден свърши войната, държавното управление няма да падне ", сигурна е Боряна Димитрова.

Тя добави, че огромният проблем пред обединението е постигането на резултати по Шенген, Еврозоната и Конституционната промяна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР