Приятел от Русия: - Започна се. Из нашия град пълзят автобуси

...
Приятел от Русия:
- Започна се. Из нашия град пълзят автобуси
Коментари Харесай

Николай Слатински: Мобилизират с автобуси масово в Русия

Приятел от Русия:

- Започна се. Из нашия град пълзят рейсове с хора от военкоматите, пълнят ги с хора, главно от фабрики и заводи, очевидно извършват и преизпълняват проекта по призовани. Част от хората се предават непринудено - зер нямало 10 години да лежат в тюрмите! Толкова доста хора ги тъпчат в рейсовете, че след това се постанова някои да ги пускат назад по домовете. Военкоматите се престарават, някакви тъпи морди изпонапълзяха от тях, дураки каквито надали има другаде някъде по света. Престарават се и физиономиите им злобни, гадни. Те са напълно като в пословицата: Заставь дурака Богу молиться, он и лоб расшибёт...

Никой в Русия няма илюзията, че ще викнат единствено 300 000. 10 пъти по 300 000 моге да се окаже.

Семейства, цели семейства се събират дружно на маса, пият и ядат, споделят си - я се забележим в този състав скоро, я не. като че се простят. Хората не виждат излаз, молят се рулетката на призовката да ги подмине.

Лошото е, че доста от елементарните хора на никое място не са пътували и нямат задгранични паспорти, оказват се закрепостени. Който може - бяга. Семействата проведено пращат синовете и мъжете си. А нерядко бягат цели фамилии. Най-много се бяга в Грузия и в Турция. Има всеобщи клюки, че Германия приема руснаци, бягащи от войната. Ние у дома на този слух не имаме вяра.

Аз не знам по какъв начин ще се кара нататък в страната. Приятели споделят, че въобще не се работи из заводите - пуши се и се плюва по пода и земята; институтите са празни, никой не върви на работа. Децата не желаят да слушат учители в учебно заведение. Цените потеглят нагоре. В градския превоз всеобщо се изнервени пасажерите, за най-малкото нещо ще те пребият или напсуват. Гледам, спадна и хигиената - хвърлят отпадъци където им падне, не пазят. А до неотдавна градът ни бе чист. Приятел от службите ме посъветва да не вървят младите доста вечер, по мрачно, тъй като по сведения на агентурата незаконният свят надига глава.

Отгоре стягат гайките, изпод набъбва безредица.

Наистина не знам в какво ще се трансформира моята Русия. Доскоро поради Русия обичахме и Царя, тъй като го приравнявахме с нея, само че в този момент ме е боязън, че поради Царя ще намразим и Русия, тъй като я приравняваме с него...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР