Приемна за жертви на домашно насилие заработи в най-голямата болница

...
Приемна за жертви на домашно насилие заработи в най-голямата болница
Коментари Харесай

Приемна за жертви на домашно насилие заработи в Пловдив

Приемна за жертви на домашно принуждение проработи в най-голямата болница в Южна България - Университетската „ Свети Георги ". В нея потърпевшите ще получават гратис психическа и юридическа поддръжка. Медицински експерти от здравното заведение към този момент са подготвени по какъв начин да разпознават белезите на насилието. Приемната е открита с поддръжката на Министерството на правораздаването, МВР-Пловдив, УМБАЛ „ Свети Георги " и фондация „ Джендър други възможности ", съобщи Българска национална телевизия.

Жертвите на домашно принуждение ще бъдат насочвани към приемната от лекарите в университетската болница. Обикновено потърпевшите идват в здравното заведение, да си извадят здравно за нанесен побой или търсят незабавна здравна помощ.

Приемната ще работи всеки понеделник от 9 до 5 часа. Консултации на дамите, жертва на домашно принуждение ще дават психолог и правист. Екипите на фондацията са подготвени да реагират незабавно и през останалите дни от седмицата. Специалистите коментират на потърпевшите законодателството, като им оферират и обществена помощ.

По данни на експертите, в Пловдивска област се водят най-вече каузи за отбрана от домашно принуждение. В Консултативния център на Фондация „ Джендър други възможности " за предходната година са извършени 437 съвещания на хора, потърпевши от домашно принуждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР