При средна честота на месечна консумация на бира в България

...
При средна честота на месечна консумация на бира в България
Коментари Харесай

Русенци са най-активните консуматори на бира у нас

При междинна периодичност на месечна консумация на бира в България през 2019 година от 8-9 пъти, русенци най-често поставят на трапезата си питие – 12 пъти, сочат данни на Съюза на пивоварите в България, оповестени във вторник. След тях са живеещите в Монтана, които пият 11 пъти в месеца бира, а в Бургас и Плевен – 10 пъти.

Според изследванията за изминаващата година 70% от българите над 18 година употребяват бира най-малко един път в месеца, а 52% - най-малко един път седмично. Най-активните пиячи на кехлибарената напитка са на възраст от 30 до 49 години.

Това подрежда страната ни на 10-то място в Европейския съюз по консумация на питие на глава от популацията, лидерската тройка още веднъж се заформя от Чехия, Австрия и Германия с изпити над 100 л бира на глава от популацията.

България резервира и 13-ата си позиция като размер на продадени количества питие в Европейския съюз. През 2018 година размерът на бирения пазар в Европейски Съюз е 371 милиона хектолитри. По този индикатор праволинейно шампионата е на Германия, следвана от Англия и Испания.

Според най-новите оповестени от Пивоварите на Европа данни, в страните от Европейски Съюз към този момент има над 10 000 пивоварни, а през последните пет години производството и потреблението на бира на остарелия континент бележат непрестанен растеж и увеличение на добавената стойност на сектора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР