При скорошно развитие на събитията Binance реши да оттегли заявлението

...
При скорошно развитие на събитията Binance реши да оттегли заявлението
Коментари Харесай

Binance изтегли заявлението си за крипто лиценз в Германия

При скорошно развиване на събитията Binance реши да отдръпна заявката си за лиценз от немския финансов регулатор BaFin.

Това решение идва в миг, когато компанията е изправена пред засилен напън от страна на страните от Европейски Съюз и към този момент се е отдръпнала от други пазари, като Австрия, Белгия и Нидерландия. Американското поделение на Binance също е изправено пред правни проблеми заради действието си като нерегистрирана борса.

Някои специалисти преглеждат този ход като стратегически от страна на Binance за оценка на регулаторната среда, преди да продължи да работи.

Говорител на Binance посочи, че отдръпването на заявката пред BaFin е самодейна стъпка в отговор на забележителните промени в световния пазар и регулаторния пейзаж.

Въпреки това компанията към момента възнамерява да подаде още веднъж заявление за лицензиране в Германия, като подсигурява спазването на актуалните промени в промишлеността.

По-рано се появиха известия, съгласно които BaFin може да отхвърли заявката за лиценз на Binance, само че представителят на компанията отхвърли това и загатна за настоящи полемики с длъжностни лица.

Освен в Германия, Binance отдръпна регистрацията си и в кипърския регулатор на скъпи бумаги и реши да напусне Нидерландия, откакто се сблъска с провокации при приемането на регистрация.

Освен това на компанията ѝ беше подредено да приключи активността си в Белгия.

Въпреки тези провокации основният изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао загатна, че Франция остава главният им център в Европа. Освен това се чака идните закони на Европейския съюз, които ще влязат в действие през 2024 година, да разрешат на доставчиците на крипто услуги да работят в целия блок с един лиценз.

Binance стратегически прави оценка силата на европейския пазар и се стреми да се утвърди, като се ангажира с ясни условия с регулаторните органи. Въпреки отводите и отдръпванията, компанията остава оптимистично настроена за разширение на наличието си в района.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР