Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на

...
Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на
Коментари Харесай

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за съблюдаване на разпоредбите за финансови закононарушения (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за следствие на Министерството на правораздаването на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, с цел да се оправи със забележителен случай на пране на пари, включващ машинация с цифрови активи на стойност 200 милиона нови тайвански $ ($6.2 милиона).

Операцията е улеснила нарушителите в прането на противозаконни приходи посредством крипто транзакции, като са употребявали подправени документи за парични преводи, подправени документи за идентичност и манипулирани записи на връзка с клиенти, с цел да избегнат откриване. Въпреки че Binance не прецизира случая, тя удостовери присъединяване на фалшифицирани документи, с цел да наподобява, че обособени търговци са трансферирали близо 200 милиона тайвански $.

Благодарение на съдействието с Binance прокурор Ло Вей-юан от Окръжната прокуратура в Тайпе събра изчерпателни доказателства против девет лица, упрекнати в пране на пари, машинация и проведена престъпност. Binance провежда трансгранична онлайн среща с проверяващите чиновници и прокурорите, с цел да разиска тактиката за съдействие.

Binance ползва ограничения, надхвърлящи общоприетото сходство, като интензивно си сътрудничи с световните правоприлагащи органи. Това включва първата в промишлеността стратегия за образование на правоприлагащите органи, която да помогне за разкриването на финансови и киберпрестъпления и да спомага за преследването на причинителите.

През 2023 година Binance подаде заявление за регистрация в Комисията за финансов контрол (КФН) на Тайван и в Закона за надзор на прането на пари. Тайванските регулаторни органи възнамеряват да вкарат правила за криптовалутите до края на 2024 година, като задачата е да се ускори надзорът над крипто тържищата и да се постановат наказания. Председателят на FSC Хуанг Тианджу изрази угриженост по отношение на потреблението на криптовалутите за противозаконни действия и възнамерява да ускори регулацията.

Министерството на правораздаването неотдавна предложи промени на съществуващите закони за битка с прането на пари, които могат да наложат до две години затвор и санкции до $1.5 милиона за компании, които не съблюдават условията, за да се ускори предотвратяването на измами и да се контролират ограниченията за пране на пари за доставчиците на крипто услуги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР