В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага,

...
В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага,
Коментари Харесай

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, прочут в света на криптовалутите като „ TJ Stone “, призна присъединяване си в телеграфна машинация. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона посредством лъжливи схеми.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разкри , че в интервала 2019-2022 година Сфрага се е представял за притежател и шеф на няколко компании, в това число Vandelay Contracting Corp. и Build Strong Homes LLC. Той твърдял, че е „ “ с опит в региона на развиването на недвижими парцели, връзките с медиите, подкастите и криптовалутите.

Използвайки тези подправени сведения, Сфрага убеждавал жертвите, доста от които от Бруклин, Стейтън Айлънд и Лонг Айлънд, да му дадат пари назаем или да влагат в лъжливи предприятия. Той обещавал забележителна възвръщаемост от до 60% в границите на три месеца за вложения в несъществуваща криптовалута.

Американският прокурор Бреон Пийс разяснява:

В един от случаите Сфрага убеждава жертва да му даде назаем $100,000 в брой, сякаш за начални разноски по фиктивен огромен строителен план. Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати Сфрага е употребявал парите за персонални разноски и за разплащане с предходни жертви и бизнес сътрудници.

Сфрага се признава за отговорен по обвиняванията в телеграфна машинация пред основния магистрат на Съединени американски щати Луис Блум. Сега той е изправен пред евентуална присъда до 20 години затвор и би трябвало да изплати на жертвите си над $1.33 милиона под формата на обезщетение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР