Мъжът, който вчера откри момчето от Перник: Ако се бяхме

...
Мъжът, който вчера откри момчето от Перник: Ако се бяхме
Коментари Харесай

Сашко умишлено е свалил часовника си, чрез който е можел да бъде открит

Мъжът, който през вчерашния ден откри момчето от Перник: Ако се бяхме забавили 5-10 минути, щяхме да го изпуснем
След като Сашко от Перник още веднъж се изгуби за малко през вчерашния ден, мъжът, който го откри, описа какво се е случило. Детето изчезна в събота край село Лозен, само че бързо беше намерено.  " Полицай другар от 8 РПУ знае, че познавам региона, обади ми се и помоли за подпомагане. Веднага потеглих ", споделя Дейвид Бегов пред . " Беше горе на билото, доста надалеч от показанията на служителите на реда и родителите. От селото нагоре на 5-6 км, на билото, преди да трансферира отвъд Балкана. Можеше да се разминем за секунди. Щеше да отиде към Пасарел ", сподели още Бегов.

По думите му, когато Сашко го видял, се стреснал. " Спрях джипа, започнах да му приказвам. Доближих се до него и го хванах ", споделя Бегов.

" Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре ", описа той.

Според него е огромен шанс, че са се засекли. " Бяхме ли се забавили 5-10 минути, щяхме да го изпуснем ", описа Дейвид Бегов.

Сашко съзнателно е свалил часовника си, посредством който е можел да бъде открит, както и връхната си дреха. Това сподели в предаването  Красимир Димитров от Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

" При приемането на сигнала на телефон 112 в 17:45 часа нашият действен дежурен активизира три екипа, които дойдоха на мястото за минути. Беше основана организация от Осмо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи под управлението на офицер Николов ", изясни Красимир Димитров.

Станало ясно, че чиновник на столичното общинско дружество " Гори и земи " е видял Сашко в региона на Лозенския манастир. Мъжът е подал сигнал на телефон 112 и е тръгнал по следите му. Така се е стигнало до бързото разкриване на момчето.

" Тук е значимо да се каже, че в този момент беше основана съвършена организация, като беше известена незабавно и Планинската избавителна работа ", сподели още Красимир Димитров. Той добави, че добре познава бащата на момчето, тъй като е взел участие в издирването на детето през 2022 година

" Качихме бащата на Сашко - Александър Цветанов, в наш автомобил и дружно с още двама сътрудници тръгнахме към място, където детето се е изгубило. Той ни сподели, че дружно са се разхождали, само че когато са стигнали до колата си, Сашко тръгнал по права линия към гората. Всичко е станало за секунди ", описа още Красимир Димитров.

Детето е отрито на към 2 километра от мястото, където е бил паркиран автомобила на Александър Цветанов.

Припомняме, че Сашко от Перник се изгуби през 2022 година за девет дни в гората и беше търсен от десетки служители на реда и доброволци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР