При руска ракетна атака, която разруши исторически музей в Купянск,

...
При руска ракетна атака, която разруши исторически музей в Купянск,
Коментари Харесай

ФБР помага на Украйна да събира доказателства за военни престъпления

При съветска ракетна офанзива, която унищожи исторически музей в Купянск, починаха две дами, а други 10 души бяха ранени. При нападението са развалени и няколко околни здания. Местните управляващи обявиха, че в региона няма военни обекти. 

 
Тук няма нищо военно, това е чисто цивилен обект, в който постоянно има доста хора. За благополучие, през днешния ден нямаше доставка на филантропична помощ, тъй че нямаше други жертви.
Андрий Канашевич, шеф на администрацията на Купянск

Купянск, в Харковска област, е сцена на сражения през последните месеци и е бил ударен от няколко съветски С-300.

Във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски прикани за нови и по-строги наказания против Русия.

От Киев желаят западните страни да наложат такси за импорт на съветски нефт и природен газ, а облагата да бъде употребена, с цел да се финансира възобновяване на страната след войната.

 
Санкции против съветския петролен и газов бранш, против нуклеарната промишленост, против безусловно всеки, който оказва помощ на Русия да заобиколи към този момент съществуващите ограничавания. Това е нужна самоотбрана на интернационалния правов ред.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно стана ясно, че Украйна работи с ФБР и американски компании - за събиране на доказателства за военни закононарушения, осъществени от руснаци. Събират се и се проучват данни за геолокация, от мобилни телефони, вършат се и разбори на ДНК проби. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР