Президентът Владимир Путин обвини САЩ в прилагане на двойни стандарти

...
Президентът Владимир Путин обвини САЩ в прилагане на двойни стандарти
Коментари Харесай

Путин обвини САЩ в прилагане на двойни стандарти

Президентът Владимир Путин упрекна Съединени американски щати в използване на двойни стандарти за отношението им към бунтовниците, нахлули в Капитолия на 6 януари, оповестява Би Би Си. Той съобщи, че е неправилно американските власти да жигосват репресиите против антиправителствени протести в други страни, докато в Съединени американски щати американци са подложени на преследвания заради  " политически претенции ".

От трибуната на международния икономически форум в Санкт Петербург руският президент отхвърли догатките, че неотдавнашните хакерски атаки против американски компании произлизат от Русия и отхвърли изказванията, че Москва се е месила в американските избори.

Путин резервира някои от най-острите си рецензии за страните, които осъждат репресиите против участниците в антиправителствените протести в районния съдружник на Москва, Беларус. Той  предположи, че американските бунтовници, нахлули в Капитолия са третирани незаслужено.

„ Те не бяха просто навалица от погромаджии ", сподели Путин за поддръжниците на Тръмп, нахлули в Конгреса на 6 януари и краткотрайно прекратили заседанието, което трябваше да удостовери успеха на Джо Байдън изборите.  " Тези хора бяха там с политически претенции. "

Когато модераторът на форума допусна, че мненията на Путин за протеста в Капитолия могат да му докарат възбрана в американските обществени медии, съветският водач провокира овации от публиката, като отвърна: „ Не ми пука, че някъде щели да ме блокират “.

По-рано през седмицата и съветският външен министър Сергей Лавров също заяви, че бунтовниците в Капитолия са " преследвани " от държавното управление на Съединени американски щати.

Около 500 обвинени са задържани за безредиците  от 6 януари, повечето от тях са упрекнати за непозволено влизане и престой в постройка или площ с стеснен допуск. Много от тях са освободени в очакване на правосъден развой, само че някои остават арестувани.

Путин също укори Запада за рецензиите му към реакцията на съветските управляващи на демонстрациите против Кремъл, в това число и към намиращия се в пандиза опозиционен лидер Алексей Навални.

Руският водач съобщи, че протестиращите в Европа са изправени пред още по-строги реакции на полицията, като някои са улучени в очите от " демократични гумени патрони ".

Не е ясно, само че редица френски стачкуващи са били заслепени от гумени патрони, изстреляни от полицията по време на по този начин наречените манифестации на жълтите жилетки, почнали в края на 2018 година

Какво сподели Путин за срещата си на върха с Байдън?

Коментарите на съветския водач идват преди първата му среща с президента Байдън на 16 юни.  Путин съобщи, че чака " никакви пробиви " на срещата за възстановяване на " извънредно ниското равнище " на връзките сред двете страни. През март Москва отзова своя дипломат във Вашингтон, откакто Байдън сподели, че Русия ще " заплати цената " за намесата си в изборите в Съединени американски щати през 2020 година, което Кремъл отхвърля.

" Ние нямаме никакви проблеми със Съединени американски щати, само че те имат проблем с нас ", сподели съветският водач в петък в настрана изявление за държавната телевизия Канал 1. Той също по този начин упрекна Съединени американски щати, че се пробват да задушат съветската стопанска система и да повлияят на вътрешната й политика.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР