Президентът Румен Радев направи обръщение по повод изборите 2 в

...
Президентът Румен Радев направи обръщение по повод изборите 2 в
Коментари Харесай

Радев: Изборите са възможност да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви

Президентът Румен Радев направи послание във връзка изборите 2 в 1 на 14 ноември. " В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент, само че в неделя следва и да определим какво бъдеще желаеме да имаме, да надмогнем егоистичните заблуди. Затова всеки един глас - на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окаже въздействие при определянето на нашата орис ", съобщи Радев. Президентът прикани всеки да гласоподава.

" Колкото повече българи кажат думата си, толкоз по-силни ще бъдат институциите ни. Нека всеки, който милее за България у нас или в чужбина да даде своя глас. На изборите жителят е арбитърът. Възползвайте се от тази опция. ", добави той.
Мнозина се опасяват да не бъдат излъгани, само че изборите са опция да санкционирате лъжата, да санкционирате тези, които ограбват бъдещето ви. Това сподели още президентът.

Ето и цялото послание на президента:

Уважаеми сънародници,

В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент. Това е третият избор за годината.

Изборите през април и юли оставиха България без постоянно държавно управление. Пред страната стоят неотложни задания, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет, само че всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които идващото Народно заседание би трябвало да взема решение, и тези проблеми вършат неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които към този момент страдаме и през днешния ден.

Последните два състава на Народното събрание живяха малко, не излъчиха болшинство, само че бяха стадии от пътя, който ще ни изведе от рецесията. В тях се чуха значими хрумвания, значими оферти, истини и отзиви, които способстваха за възобновяване на демократичния спор.

В неделя следва да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, само че и да определим какво бъдеще желаеме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната рецесия. Затова всеки един глас - на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат въздействие в определянето на нашата обща орис. Нека всеки от нас даде своя свободен, съзнателен и виновен глас.

Мнозина не гласоподават, тъй като се опасяват да не бъдат излъгани. Но изборите са таман противоположното: опция да санкционирате лъжата. Да санкционирате тези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралния образ на властта. Да зададете посоката, в която желаете да се развива България. На изборите жителят е арбитърът. Възползвайте се от тази опция.

И колкото повече българи кажат думата си, толкоз по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкоз по-слаба ще бъде мафията, която разчита на публичната незаинтересованост.

Скъпи съотечественици,

Нека всеки, които милее за България, както тук, по този начин и надалеч от Родината, даде своя глас за нейното бъдеще в неделя, 14 ноември.

Благодаря за вниманието!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР