Миналата седмица беше открит портал“ между Ню Йорк, САЩ, и

...
Миналата седмица беше открит портал“ между Ню Йорк, САЩ, и
Коментари Харесай

Спряха порталът между Ню Йорк и Дъблин заради „неприлично поведение“

Миналата седмица беше открит „ портал “ сред Ню Йорк, Съединени американски щати, и Дъблин, Република Ирландия. Преди да изтече и една седмица обаче, той трябваше да бъде затворен краткотрайно заради „ непристойно държание “.

Идеята, дело на литовския художник Бенедиктас Джилис, е много елементарна и ясна: двата града – а в бъдеще и други градове – си предават онлайн фрагменти от своето местонахождение на два огромни кръгъли екрана, единият в единия град, а другият – в другия.

„ Порталите са покана да се срещнем с хора отвърд границите и разликите и да преживеем нашия свят подобен, какъвто е в реалност – единен и обединен “, изяснява Гилис в изказване. „ Живото предаване обезпечава прозорец сред отдалечени места, позволявайки на хората да се срещнат отвън своите обществени кръгове и култури, да надвишават географските граници и да прегърнат хубостта на световната взаимосвързаност. “

„ Бих желал да насърча жителите на Дъблин и посетителите на града да дойдат и да взаимодействат със скулптурата “, прибавя лорд-кметът на Дъблин Дейти Де Ройст.

Порталът беше посрещнат с възторг от доста хора в двата града, като през идващите месеци са планувани разнообразни осъществявания и от двете страни на живата линия.

Но, несъмнено, не на всеки може да се има доверие, когато камерата е ориентирана в неговата посока. Скоро откакто порталът стартира да излъчва, в интернет се популяризират видеоклипове с преждеспоменатото непристойно държание. Сред тях са хора в Дъблин, които демонстрират пред камерата фотоси на атентатите от 11 септември, както и други несъответствуващи изображения на екраните на телефоните си, приказват хули и вършат неприлични жестове (включително голота).

Затова скоро порталът е краткотрайно спрян, до момента в който Градският съвет на Дъблин преглежда „ механически решения “ на казуса.

Именно съветът споделя, че порталът е затворен заради „ непристойно държание “ от страна на „ доста дребна част от хората “.

„ Въпреки че не можем да направляваме всички човешки дейности, ние прилагаме някои механически решения за обстановката, които ще влязат в деяние през идващите 24 часа “, се споделя в изказване.

„ Ще продължим да следим обстановката през идващите дни дружно с нашите сътрудници в Ню Йорк, с цел да подсигуряваме, че порталите не престават да дават позитивно прекарване както и за двата града, по този начин и за света. “

Технологичното решение ще включва блокиране на изображенията, които се държат пред камерите на портала.

Макар че това не може да постави завършек на неприличностите, то може най-малко да увеличи равнището на компликация за реализирането им.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР