Президентът реагира абсолютно правилно и навременно, като обяви, че свиква

...
Президентът реагира абсолютно правилно и навременно, като обяви, че свиква
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се захапаха за ЧЕЗ

Президентът реагира безусловно вярно и навременно, като разгласи, че привиква КСНС. Втора седмица цялата страна се тресе от абсурда с ЧЕЗ. Правителството би трябвало да даде пояснения.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. "Внесохме искане в Народното събрание, с което настояваме да се свика анкетна комисия, която да разкрие всички обстоятелства за договорката за ЧЕЗ. Хората би трябвало да знаят. Мястото да се разбере цялата истина е Народното събрание. Премиерът твърдеше, че не знае нищо, а май се оказва, че е знаел всичко. Ние желаеме да знаем кой стои зад "Инерком ". Службите не оповестиха тази информация. Когато се продава толкоз значимо сдружение, ние желаеме страната да взе участие и договорката да се скапе. Българска социалистическа партия постоянно е била срещу продажбата на ЕРП-та. Винаги сме защитавали тази позиция ", разгласи той.

Заедно с него посетител беше и депутатът от ГЕРБ Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет... към профила, който изрече друго мнение по тематиката. "Аз следих изявите на Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, който разгласи, че няма да привиква КСНС единствено за ЧЕЗ, а за цялостната политика в енергетиката. Жалко е, в случай че той привиква КСНС единствено по проблема ЧЕЗ. В нергетиката би трябвало да се гледа изцяло, а не на парче. ЧЕЗ са подписали контракт за продажба. Още не са джиросани акции, тъй като органите в България би трябвало да се произнесат. В България не се е случило нищо. Сделката е извършена в Чехия. Исканата комисия от Българска социалистическа партия не може да направи нищо в този момент. От нея може да има изгода, откакто договорката стигне до българските институции - КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията. В Народното събрание изслушахме всички служби и самата Гинка Върбакова. От Българска социалистическа партия не стопират да спекулират с информация. Защо не реагираха преди години, когато се продадоха другите ЕРП-та? Не виждам правни учредения договорката сред ЧЕЗ и "Инерком " да се скапе ", безапелационен беше Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР