Общинските съветници от Има такъв народ в София искат отговор

...
Общинските съветници от Има такъв народ в София искат отговор
Коментари Харесай

Симеоновският лифт: Общински съветници питат как ще заработят съоръженията към Витоша


Общинските съветници от " ИТН " в София желаят отговор на въпроса по какъв начин ще проработят лифтовете, водещи до Витоша и да се прекрати реорганизацията на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий " и региона.

Групата на Има Такъв Народ даде брифинг преди двете изключителни съвещания на Столичен общински съвет, през днешния ден.

“Достъпът до Витоша е мощно лимитирано поради неработещите лифтове. Приватизационният контракт е доста неприятно подписан, при него доста мъчно могат да се предявят искания към изпълнителя”, разясни Пламен Данаилов от Има Такъв Народ.

Той изрази вяра на днешното съвещание да получат отговор от зам.- кмета по правни въпроси и зам.-кмета по строителство какъв разбор е изработен и какво ще се направи, с цел да проработи лифта.

“Аргументът, че ще се направи всичко допустимо в идващите три години, с цел да проработят лифтовете, за нас е безхаберие. Искаме да чуем какво се е свършило през последните 6 месеца и какво ще се предприеме занапред”, изиска общинският консултант.

Относно реорганизацията на придвижването в региона на НДК - по бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Витоша " и ул. " Фритьоф Нансен ", Пламен Данаилов напомни, че те като общински съветници и кметът Васил Терзиев са се заклели да работят в интерес на жителите и всички решения, които се взимат, да са законосъобразни.

" Реорганизацията на придвижването там е оповестена за незаконосъобразна към този момент от съда. Искаме оставката на зам.-кмета по превоз Илиян Павлов, и да се спре с незаконосъобразните решения”, настоя Пламен Данаилов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР