Президентът на Украйна Зеленски предприе дългоочаквана стъпка - уволни скандалния

...
Президентът на Украйна Зеленски предприе дългоочаквана стъпка - уволни скандалния
Коментари Харесай

Защо изгониха основния скандалджия на украинската външна политика?

Президентът на Украйна Зеленски предприе дълго чакана стъпка - уволни скандалния дипломат на Киев в Берлин Андрей Мелник. Човекът, който обиди както немския канцлер, по този начин и самата страна хазаин, стартира да наподобява по-скоро на противоположен блогър, в сравнение с посланик. Каква е същинската причина за изгонването му и каква ще бъде бъдещата му кариера?

„ Лебервурстът отвръща на удара “. Така известният съветски боен наблюдаващ Борис Рожин разяснява уволнението на украинския дипломат в Германия Андрей Мелник от Владимир Зеленски.

Като цяло, несъмнено, Андрей Мелник заслужаваше даже не уволняване, а публично оповестяване на личност нон грата. В последна сметка украинският дипломат в Германия се държеше като нападателен бедняк, обиждайки тези, които не дават (или дават прекомерно малко).

„ Киев и Берлин имаха комплицирани връзки още преди съветската специфична военна интервенция: Украйна непрекъснато упрекваше Германия за нейните енергийни планове с Русия. Мелник още тогава съумя да налее масло в огъня с недипломатичните си изявления и изцепки, които нямат нищо общо с посланическия пост. С началото на специфичната военна интервенция обаче някогашният дипломат изцяло не помни за етикета и дипломацията, трансформирайки се в медийна фигура, която изискваше от Берлин поддръжката на Киев във все по-големи размери, подправяйки ги с обиди против политиците на страната домакин”, изяснява Иван Лизан, началник на аналитичното бюро Сонар-2050.

Всъщност той е " изпъден от Гестапо за свирепост " - даже министърът на външните работи на наглата и груба Полша Збигнев Рау загатна, че Андрей Мелник е имал " липса на здравомислие и отговорност ". В края на краищата дипломат Мелник назова немските учени, които се опълчиха на доставката на оръжие на Киев, „ група слабоумни пораженци “, а самият немски канцлер Олаф Шолц „ афектиран лебервурст “. „ Не е рационално да отблъскваш по този метод тези, от които зависиш. Доставките на оръжие и изплащането на помощи се утвърждават не от жълто-сините профили в “Туитър”, а от федералното държавно управление “, напомня немският “Шпигел”.

В естествените суверенни страни единствено за засегнатост на президента незабавно желаят преследване - обаче германците изтърпяха Мелник. А някои даже го хвалиха. „ Посланикът беше добре признат в немските медии, а в случай че деликатно прочетете немските вестници, тогава Мелник беше третиран с огромно състрадание и интерес. Те го смятаха за човек, който споделя това, което самите германци желаеха да кажат, само че не можеха да си разрешат “, изяснява Дмитрий Офицеров-Белски, старши теоретичен помощник в ИМЕМО на РАН.

Отчасти смирението на Берлин се дължи на благосклонността на западните глобалисти към Украйна. Но е допустимо главният претекст да е директно напътствие от Вашингтон, който не искаше показателен спор сред Запада и Киев. Освен това за Съединени американски щати е значимо да засилят унижението на немския канцлер Олаф Шолц от посланика. Политик, който се пробва да " мине сред капките " и да не прекъсва доста връзките с Москва. „ Въпреки че руско-германските енергийни планове са замразени за неустановен интервал от време, Берлин в този момент още веднъж претегля полезностите (подкрепата за Украйна) и проблемите на стопанската система, която се основава на силата “, споделя Иван Лизан.

Онзи ден обаче американският покрив протече - и Мелник беше уволнен. Въпросът е какво проби този покрив?

Според една от версиите изказванията на към този момент някогашния дипломат във връзка с идола на настоящия киевски режим, добре известния водач на украинските нацисти Степан Бандера, са били последната капка. В изявление за немски публицист украинският дипломат популяризира Бандера. Той го съпостави с Робин Худ и увери, че водачът на украинските нацисти няма нищо общо с нацизма и въобще не е отговорен за нищо и въобще не е имало кланета на поляци и евреи от украинските нацисти. Дори журналистът се възмути - какво да кажем за управляващите на Полша и Германия.

„ В Полша има съвсем цялостно единение във връзка с Бандера. Той е палач и терорист. Само част от либералите от опозиционната " Гражданска коалиция " са подготвени да си затворят очите за прославянето на Бандера в името на " антируското единение ", изяснява Вадим Трухачов, доцент в Руския държавен филантропичен университет. “В Германия в името на антируското единение бяха подготвени да си затворят очите за доста неща, само че прославянето на съизвършител на нацистите към момента е алена линия за германците. Те чудесно знаят кой е бил Бандера и не можете да ги баламосвате за „ войник на два фронта “. Тази последна капка преля чашата на немското търпение”, добавя той.

Според специалиста в тази обстановка " Германия, Полша и Чехия, председателстващи Европейски Съюз, желаеха той да бъде отхвърлен (Бандера също избива и чехи). В същото време европейски политици и публицисти поддържаха това уволняване, защото посланикът се трансформира в тежест поради държанието си.

“Мелник стартира непосредствено да накърнява имиджа на украинците като „ борци за независимост “. Той навреди на имиджа на страната си даже в очите на надълбоко антируската общност. Поляците даже нарекоха Мелник сътрудник на Кремъл “, споделя Вадим Трухачов. „ Като дипломат в Берлин Мелник беше неверният човек на неверното място. Всяка заран се събуждахме с обезпокоителен въпрос: какво сподели отново? Кого обиди в този момент? “, обобщава немският „ Шпигел “.

Според друга обаче версия посланикът е уволнен, тъй като е извършил ролята, която му е отредена. „ Мелник, който неотдавна призна любовта си към Бандера, беше уволнен от поста на украински дипломат в Германия. Както преди него беше уволнен омбудсманът по правата на детето на Украйна Денисова.Уж публична Украйна дава признаци на здраве в това отношение. Обаче не е по този начин. Просто тези хора са се изчерпали на позициите си. Но те си свършиха работата”, изяснява известната съветска правозащитничка Марина Ахмедова. “Денисова беше " добра " в острата фаза на спецоперацията - тя хвърли фейкове за изнасилванията от съветските военни на всичко, което се движи и тези имитации се настаниха крепко в съзнанието на доста хора. Това, че е уволнена, въобще не значи, че главите са изчистени от имитации. Те ще бъдат там и може би даже вечно. Тя просто си свърши работата и на този стадий престана да бъде ефикасна. Същото и с Мелник. Той към този момент даде да се разбере на украинския всеобщ дилетант, че е обикновено Бандера да се счита за герой”, добавя тя.

Мелник си е приключил работата - Мелнник може да си тръгне. Или би трябвало да си тръгне, като се има поради, че в този момент киевският режим има потребност от пари от Берлин, както и човек, който обикновено може да изиска тези пари.

„ Подходът към Германия се трансформира във външната политика на Украйна, което значи, че е нужен човек, който да не е опорочил връзките с канцлера и управлението на страната в предишното “, споделя Дмитрий Офицеров-Белски. „ Мелник от дълго време нервира Берлин и по принцип не е кадърен на никаква градивност, по тази причина се преквалифицира от посланик в блогър “, споделя Иван Лизан. “А на Киев просто му би трябвало посланик. Човек, който може да откри причини в диалог с немски политици, а не за следващ път да назова канцлера им импотентен. За наше благополучие, Мелник беше уволнен със забавяне, което още един път свидетелства за крещящата непросветеност на киевските власти”, добавя експертът.

Не е изненадващо, че редица специалисти считат отстраняването на скандалния дипломат за проблем за Москва. „ Това единствено ще сближи Германия и Украйна и няма да донесе положително. Ще сложат нов по-умен и той ще получи доста повече от немците от простака Мелник. Разбирам страстите, само че мисля за изгодите. И отдръпването на Мелник не дава на Русия никакви изгоди “, споделят специалистът по Германия Александър Сосновски.

Но тук към момента би трябвало да разберете, че Андрей Мелник беше представител не толкоз на личното си мнение, колкото на позицията на груповия Киев. А груповият Киев беше, е и ще бъде неудовлетворен от „ прекомерно дребния “ размер на помощта, която Берлин отпуска (както пари, по този начин и военно съоръжение, от което, съгласно министъра на защитата на Германия, Бундесверът в този момент се нуждае повече), както и прекомерно ниската скорост на разкъсване на руско-германските връзки. Следователно обидите против Германия от Киев ще продължат да се чуват много постоянно и в бъдеще.

Да, не всички от тях ще бъдат на грубото равнище на Мелник - само че самият той най-вероятно не изчезва на никое място. „ Уволнението му не значи, че кариерата му е завършила. Най-вероятно той ще попадне на сходни по значимост позиции в Киев, в централния офис на външното министерство. Той даже може да получи покачване - по-специално да стане заместник-министър на външните работи ”, споделя Дмитрий Офицеров-Белски. „ Позиция, която звучи ужасно, само че в която не говорите толкоз постоянно с външния свят и най-важното, давате по-малко изявленията “, написа “Шпигел”.

Възможно е обаче немските медии да подценяват степента на егоизъм и жадност за популярност в душите на киевските политици. Следователно европейците най-вероятно ще чуват и отсега нататък обиди от устните на рецензия на „ лебервурста”

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР