Тайван регистрира приближаването на 21 самолета и 15 китайски кораба.

...
Тайван регистрира приближаването на 21 самолета и 15 китайски кораба.
Коментари Харесай

Тайван регистрира приближаването на 21 самолета и 15 китайски кораба

Тайван записва приближаването на 21 самолета и 15 китайски кораба. Въоръжените сили на Тайван записаха 21 самолета, 11 кораба на Народната освободителна войска и четири кораба на морската полиция на КНР, които се приближиха до острова през последните 24 часа.

„ Към 06:00 ч. са засечени общо 21 самолета,

в това число самолети, навлезли във въздушното пространство на югозапад и югоизток, 11 кораба и четири кораба на морската полиция “, се споделя в известие.

Така тайванската войска отговори с потребление на самолети, кораби и наземни противовъздушни ракетни системи за следене на цели.

Как се крадат милиони от Българската Православна Църква? (РАЗСЛЕДВАНЕ) 27.05.24 12:27 Тайван записва приближаването на 21 самолета и 15 китайски кораба 27.05.24 12:19 Почина някогашният шеф на БФС Стефан Капралов 27.05.24 12:15 Мъж, удари и посегна на лекарка при опит да му помогне след злополука край Димитровград 27.05.24 11:37 Пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София е най-обикновенна говорилня 27.05.24 11:37

На 24 май, синологът, заместник-директор на ИМЕМО РАН Александър Ломанов

позволи началото на китайска военна интервенция в Тайван. В същото време той уточни, че данните от редица медии за началото на дейностите през юни могат да се одобряват съществено единствено с огромна степен на конвенционалност.
На 23 май, военните елементи на Тайван бяха приведени в бойна подготвеност на фона на учения, провеждани от Народната освободителна войска (НОА). В същия ден пресслужбата на защитата на острова означи, че минимум 49 изтребители на НОАК и други самолети са се появили във въздушното пространство покрай Тайван. 35 самолета пресякоха по този начин наречената междинна линия на Тайванския проток, която управлението на острова счита за условна демаркационна линия с континентален Китай.

В средата на май Ройтерс също заяви, че военноморските сили на Съединени американски щати и Тайван

са провели взаимни неофициални учения в Тихия океан през април. Вашингтон и Тайпе уголемяват военното си съдействие през последните години на фона на китайски военни учения покрай острова, отбелязва организацията.
Официалните връзки сред държавното управление на КНР и нейната островна провинция бяха прекратени през 1949 година, когато силите на Гоминданг, водени от Чан Кайши, изгубил гражданската война с Комунистическата партия на Китай, се реалокираха в Тайван. Контактите сред острова и континентален Китай се възобновяват в края на 80-те години. Съединени американски щати намерено поддържат тайванските управляващи.

Източник: Пресслужба на Министерството на защитата на Тайван /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР