Президентът на Русия Владимир Путин предупреди Киев, че ако украинските

...
Президентът на Русия Владимир Путин предупреди Киев, че ако украинските
Коментари Харесай

Путин предупреди Украйна за суров отговор на терористични актове

Президентът на Русия Владимир Путин предизвести Киев, че в случай че украинските управляващи продължат да се пробват да правят терористични актове на територията на Руската федерация, отговорът ще е недопечен, съобщи Ройтерс.

Руският президент сподели, че Москва през днешния ден е направила офанзиви с далекобойни ракети по украинската енергийна, военна и информационна инфраструктура в отговор на офанзивата през уикенда против жизненоважния мост, свързващ Русия с анексирания Крим. “Очевидно е, че Украинските секрети служби са наредили, организирали и направили терористичната офанзива, целяща да унищожи съветската цивилна инфраструктура от сериозно значение ”, добави Путин.

“Редица терористични офанзиви и опити за осъществяването на сходни закононарушения бяха осъществени против електроенергийни уреди и газопреносната мрежа на нашата страна, в това число опит за подкопаване на една секция на тръбопровода “Турски поток ”. Всичко това е потвърдено от обективните данни, в това число показания от самите арестувани причинители на тези терористични офанзиви. На съветски представители не беше разрешено да проверяват аргументите за детонациите и разрушаването на интернационалната газопреносна система по дъното на Балтийско море. Но ние всички добре знаем кой в последна сметка има изгода от това закононарушение. По този метод режимът в Киев със своите дейности се приравнява с интернационалните терористични групи. С най-омразните групи. Просто е невероятно да оставим сходни закононарушения без отговор ”, съобщи Путин на среща на съветския Съвет за сигурност.

Украински публични представители тържествуваха след детонацията, само че Киев не пое отговорност за нея, отбелязва Ройтерс. Няколко украински града останаха без електро- и водоснабдяване и няколко души починаха, откакто десетки съветски ракети удариха тази заран градове в цяла Украйна.

“Ако опитите за осъществяване на терористични актове на нашата територия продължат, отговорите от страна на Русия ще бъдат сурови и по своя мащаб ще дават отговор на равнището на заканите за Руската федерация. Никой не трябва да се съмнява в това ”, съобщи Путин.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР