Задържан е заместник-началникът на руския генерален щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин,

...
Задържан е заместник-началникът на руския генерален щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин,
Коментари Харесай

Арестуваха зам.-началника на Генералния щаб на руските въоръжени сили

Задържан е заместник-началникът на съветския общоприет щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин, съобщава Комерсант. Шамарин е и шеф на Главното ръководство на връзките на съветските въоръжени сили.

Източникът на изданието в Министерство на вътрешните работи удостовери, че домът на генерала е претърсен в границите на наказателно дело за хипотетична машинация. В резултат на това Шамарин е отведен за разпит в Главното военно следствено ръководство на Следствения комитет на Руската федерация.

По-късно беше получена информация, че 235-и гарнизонен боен съд е арестувал Шамарин.

Както отбелязва RBC, той е задържан за два месеца. Срещу него е повдигнато обвиняване за приемане на рушвет в изключително огромни размери.

Според политолога Сергей Марков обиските у Шамарин може да са свързани с чистки на висши генерали.

„ Шамарин заема висока служба на шеф на основното информационно ръководство и заместник-началник на Генералния щаб на съветската войска. Всичко това е продължение на чистката на висшите генерали “, написа той в канала Telegram, без да дава други детайлности.

Да напомним, че през 2020 година в границите на дело за машинация и корупция при доставка на съоръжение за съветските въоръжени сили беше задържан някогашният заместник-началник на Генералния щаб на Руската федерация Халил Арсланов. Той беше упрекнат в машинация и взимане на подкупи.

На 21 май беше арестуван някогашният пълководец на 58-а войска на съветските въоръжени сили Иван Попов. Той е обвинен в машинация в изключително огромни размери.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР