Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес, който оглави и новоучредената

...
Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес, който оглави и новоучредената
Коментари Харесай

Босът на Суперлигата: Спасяваме футбола и никой няма да ни спре!

Президентът на " Реал " (Мадрид) Флорентино Перес, който оглави и новоучредената Суперлига на 12 от най-богатите футболни клубове в Европа, е твърдо уверен, че частният план ще донесе единствено позитиви за играта в международен мащаб. Въпреки повсеместната унищожителна рецензия и заканите за тежки финансови и юридически наказания по отношение на тимовете и футболистите им испанецът е безапелационен, че няма връщане обратно и новото мултинационално състезание ще започва по проект през сезон 2023/2024 година

Освен " кралския клуб " обезпечено присъединяване в лигата имат другите два испански гранда " Барселона " и " Атлетико " (Мадрид), както и италианските " Ювентус ", " Милан " и " Интер " и британските " Ливърпул ", " Манчестър Юнайтед ", " Арсенал ", " Челси ", " Тотнъм " и " Манчестър Сити ". Според Перес в катализатор за този революционен ход се е трансформирала финансовата рецесия, затиснала футбола около пандемията от ковид.

" Големите клубове в Англия, Италия и Испания трябваше да намерят решение по какъв начин да излязат от ужасната обстановка, в която се озоваха поради COVID-19. Европейската асоциация на клубовете твърди, че сме изгубили към €5 милиарда, което е доста неприятно. Ние в " Реал " за два сезона сме изгубили €400 млн. Когато нямаш никакви доходи отвън тези от ТВ права, най-хубавият метод да спечелиш средства е като играеш по-голям брой атрактивни мачове. От тази изходна позиция стартирахме. Стигнахме до решението, че с мачове от Суперлигата вместо от Шампионската лига в средата на седмицата ще можем да ограничим загубите ", изясни милиардерът при гостуването си в предаването " Ел Чирингито " по испанската телевизия " Мега " късно нощес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР