Индия се подготвя за четвъртата фаза от своите едноседмични избори

...
Индия се подготвя за четвъртата фаза от своите едноседмични избори
Коментари Харесай

Избори за Лок Сабха в Индия 2024 г. Фаза 4: Кой гласува и какъв е залогът?

Индия се приготвя за четвъртата фаза от своите едноседмични избори на 13 май, с цел да избере 96 членове на Народното събрание в Лок Сабха, или долната камара на Народното събрание, защото най-големите избори в света навлизат в последния си месец.

Двамата съществени кандидати за власт са ръководещата Бхаратия Джаната партия (BJP) на премиера Нарендра Моди и Индийският народен приобщаващ алианс за развиване (ИНДИЯ), коалиция от 26 партии, водена от главната опозиционна партия, Индийската национална партия на Рахул Ганди Конгрес.

Миналата седмица в третата фаза на гласуването Моди гласоподава в изборния регион Гандинагар в Гуджарат. Освен това конкуренцията сред двамата съществени кандидати се ускори, защото някогашният президент на Конгресната партия Соня Ганди сподели, че Моди и BJP се концентрират „ единствено върху спечелването на власт непременно “.

Четвъртата фаза включва и малко искра в източната част на страната, където ветеранът от Боливуд Шатруган Синха се бори за преизбиране в Ас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР