Адела Димова, която работи като треньор в индивидуалното направление на

...
Адела Димова, която работи като треньор в индивидуалното направление на
Коментари Харесай

Адела Димова пред БНТ: Държа българската школа да продължи да работи по този начин

Адела Димова, която работи като треньор в самостоятелното направление на националния тим по художествена гимнастика на Словакия се надява българските състезателки да не престават да реализират триумфи.

Нейната състезателка Лаура дебютира на европейското състезание по художествена гимнастика в Будапеща.

" Доволна съм за нашата подготовка, която беше по-кратна. Работя с нея от 5 месеца. Нужно е време, с цел да намерим синхрон. Още е зеленичка, само че има голям капацитет. Тя има огромен боязън от рисковете. Тя ги овладя ", показа тя в изявление за Българска национална телевизия.

Българката призна, че е възпрепятствана да води пълностоен подготвителен развой в Словакия.

" За жал нямаме съответно звено за тренировки. Всеки тренира в клуб. В последните 3-4 години се стараем да вършим лагери за групови тренировки. Те са доста нужни в този спорт. В началото не беше елементарно до момента в който се потвърдя и покажа. Изискваше време. Сега е по-лесно. Всяка страна има собствен метод ", добави Димова.

Наставничката в словашкия отбор не пропусна да отличи българската школа.

" Българската школа е българската школа. Всяко момиче има характерност и темперамент. Има конкуренция. Има капацитет и в мъничките звездички. Обожавам по какъв начин Елвира танцува по терена. Държа на всички да продължат по този начин да работят. Търсят ме от много страни. Миналата година си дадох отмора. Имах интернационалните лагери и мастъркласове. В Казахстан като отпътувах бях прекомерно млада, на 21 година До ден сегашен те си ме желаят и ме канят на лагер ", добави българката.

Можете да гледате цялото изявление във видеото .



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР