Когато Ричи Бено се качи на борда на SS Himalaya

...
Когато Ричи Бено се качи на борда на SS Himalaya
Коментари Харесай

Сините велурени обувки на Ричи Бено — когато австралийските играчи по крикет се разтърсиха, а английските се преобърнаха

Когато Ричи Бено се качи на борда на SS Himalaya с австралийския тим по крикет, пътуващ за Англия, с цел да отбрани пепелта през 1961 година, той направи това, което всеки добър водач би направил направи. Той остави своята " капитанска надбавка " - която трябваше да продължи 28 седмици - зад бара на кораба, тъй че екипът му да не остане жаден.

Може да са имали потребност да издигнат духа си. В началото на серията, която щеше да бъде решена в един от най-вълнуващите мачове в историята на тестванията, британската легенда Джим Лейкър назова австралийските играчи на боулинг „ най-слабите, посещавали в миналото тези крайбрежия “.

Но с Benaud отпред гостите имаха други качества — непреклонен екипен дух, самоуверен капитан, който разбираше своите играчи и проект да играят атакуващ крикет. Това беше серия, която щеше да разкрие сериозните разлики сред двама водачи и две крикет култури.

Сред публиката на откриващия мач на турнето имаше две момчета, Дейвид Кинастън и Хари Рикетс. Единият стана историк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР