Президентът на Малдивите Абдула Ямин обяви извънредно положение на архипелага,

...
Президентът на Малдивите Абдула Ямин обяви извънредно положение на архипелага,
Коментари Харесай

Извънредно положение е обявено на Малдивите


Президентът на Малдивите Абдула Ямин разгласи изключително състояние на архипелага, което ще продължи 15 дни, предадоха международните организации.

Силите за сигурност влязоха в постройката на Върховния съд, а някогашният президент на страната - Мамун Абдул Гаюн, е арестуван. Гюан, който е на 80 години, ръководи страната 30 години до първите демократични избори, извършени през 2008 година През 2013 година пък застана на страната на актуалната съпротива.

Извънредното състояние дава спомагателни пълномощията на силите за сигурност да арестуват хипотетични нарушители. Въвеждат се ограничавания в свободата на събиране.Правителството замрази работата на Народното събрание и подреди на армията да противодейства на възможен опит на Върховния съд за импийчмънт на президента Абдула Ямин. Ще има и спомагателни пълномощия да разпорежда претърсвания и запориране на имущество.

Обявеното изключително състояние задълбочава рецесията в островната страна, намираща се в Индийския океан.

Миналата седмица Върховният съд анулира присъдите за тероризъм, корупция, измяна и отклонение на средства, наложени през 2015 година на девет опозиционери и на някогашния президент на Малдивите Мохамед Нашид, който живее в заточение във Англия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР