Президентът на Китайската народна република Си Дзинпин изпрати поздравително послание

...
Президентът на Китайската народна република Си Дзинпин изпрати поздравително послание
Коментари Харесай

Китай протяга ръка на Северна Корея

Президентът на Китайската национална република Си Дзинпин изпрати приветствено обръщение до водача на КНДР Ким Чен Ун във връзка 75-годишнината от основаването на Корейската работническа партия, която се отбелязва в събота. Това оповестява организация ЦТАК.

" Възнамеряваме сполучливо да пазиме, укрепваме и развиваме връзките сред Китай и КНДР дружно с нашите корейски приятели, както и да способстваме за дълготрайното и устойчиво развиване на социалистическите правила на двете страни ", цитира организацията текста на телеграмата. Си Дзинпин също изрази вяра, че двете страни ще допринесат дружно за обезпечаване на мир и непоклатимост в района.

" През последните години имах няколко срещи с другаря ръководител на КНДР. Постигнахме съгласие за подсилване и възстановяване на връзките сред двете страни и отворихме нова историческа страница в китайско-корейските връзки ", добави президентът на КНР.

Министерството на обединяването на Южна Корея означи, че КНДР може да организира боен церемониал на годишнината от основаването на комунистическата партия и ще покаже нови стратегически оръжия, в това число междуконтинентални балистични ракети.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР