Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов беше изслушан в

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов беше изслушан в
Коментари Харесай

Борислав Михайлов в парламента: Това не е изслушване, а нападение срещу мен

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов беше изслушан в Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта в Народното събрание.   Повод за стова станаха размириците към Националния стадион " Васил Левски " на 16 ноември преди мача България - Унгария.   " БФС носи отговорност на стадиона, само че не и отвън него.   Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за протичащото се отвън стадиона. Отговорност би трябвало да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се трансформира в изкупителна жертва ", съобщи Борислав Михайлов, представен от Българска национална телевизия.   " Тук съм пристигнал като човек, който почита тази институция. Не съм пристигнал да се трансформирам в жертвено агне.   Очевидно никой не го интересува фактологията. Различно се пояснява от всеки или от всички тази дълга преписка.   Тук никой не желае обстоятелствата, а желае да има жертва и жертвата е ясна. Това не е никакво чуване, а нахлуване против мен ", сподели още президентът на БФС, представен от БНР.

  По време на чуването стана ясно, че Инспекторатът на Министерството на вътрешните работи (МВР) ще ревизира всички дейности на чиновниците на министерството по време на митинга против Българския футболен съюз (БФС) в това число и против висшето управление.   Проверка ще изследва планирането и подготовката на полицейското мероприятие, оповестява Българска телеграфна агенция.    Вътрешният министър Калин Стоянов разгласи, че ще бъдат обезпечени спомагателни образование за служителите на реда участващи в защитата на всеобщи мероприятия.   Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Любомир Николов уточни, че момичето, което съобщи пред медиите, че е било удряно в корема и обиждано от служители на реда, в действителност е било арестувано в Първо районно ръководство. По случая е назначена инспекция. След задържането момичето е превозено в болница, където са ѝ направени цялостни, обстойни прегледи и не е установено от лекарите даже одраскване, разяснява Николов. Той добави, че през днешния ден тя ще се яви в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да даде пояснения за случилото се.

  Във връзка с това, че Столична община не е поискала мнение от Столична дирекция на вътрешните работи преди да съгласува митинга на 16 ноември, Николов уточни, че дейностите на полицията биха били едни и също и при позволен и при нерегламентиран митинг.   Ще бъдем непримирими към чиновници с недобросъвестно отношение и там, където открием признаци за състав на осъществено закононарушение, ще сезираме прокуратурата, разгласи основния секретар на Министерство на вътрешните работи.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР