Изложба, посветена на празника на Русе – 6 май, е

...
</TD
>Изложба, посветена на празника на Русе – 6 май, е
Коментари Харесай

Над 150 картини в изложба, посветена на Деня на Русе

Изложба, отдадена на празника на Русе – 6 май, е подредена в дребната зала на ул. " Борисова " 6. Тя е обичайната и се провежда от Дружеството на художниците в града с ръководител Николай Колев.

Експозицията бе публично открита в четвъртък вечерта от регионалния шеф Драгомир Драганов и заместник-кмета по интернационалните стратегии и планове, вложения и благосъстоятелност на Община Русе Златомира Стефанова.

Драганов дефинира самодейността като завладяваща и мощно въздействаща. " Тя съумява по един трогателен метод да опише за хубостта на града ни, да показа споделени усеща и да ни убеди, че не е нужно да си роден в Русе, с цел да се свържеш вечно с този град “, сподели регионалният шеф в обръщението си към художниците.

Драганов благодари на създателите, че поддържат живи дълголетните духовни и културни обичаи, разговора с публиката и показват културното завещание на града ни по един друг и съвременен метод. " Пожелавам Ви още доста креативен триумфи и Ви убеждавам, че ръководената от мен администрация е отворена към нови планове и постоянно в мое лице и това на екипа ми ще намерите цялостна поддръжка “, безапелационен бе Драгомир Драганов.

" Нека тази галерия бъде мотив за ентусиазъм и обединяване на цялата общественост, като подчертае хубостта и уникалността на Русе. Вярвам, че Вашето изкуство ще разкрие нови измерения на града и ще въодушеви всички, които го посетят “, съобщи от своя страна заместник-кметът Стефанова. Тя показа още, че е прелестно сюрпризирана от преплитането на разнообразни хрумвания и забавни, разнородни детайли в платната на художниците. Не на последно място Златомира Стефанова пожела на художниците да продължат да се въодушевяват от гарда ни.

По думите на ръководителя на Дружеството на художниците Николай Колев през годините изложбата се развива в вярната посока, тъй като годишно в нея вземат участие художници с от ден на ден картини. Той пожела на сътрудниците си да не стопират да радват жителите и гостите на града.

Тази година в експозицията са показани над 150 произведения на 25 локални художници. Всички те са отдадени на Русе, като множеството от тях не са показвани досега. Акцент е подложен най-вече върху пейзажите, само че не

липсват фигурални композиции и редица други жанрове. Най-често употребяваните техники са маслените бои и акварелът. Изложбата ще може да бъде прегледана до 16 май.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР